Pui la plaja

Carnea de pui este o carne usoara si preferata de cei mai multi, iar reteta de pui la plaja este o reteta usoara, care intruneste toate calitatile nutritve ale unei mese.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Pui la plaja

Ingrediente

  • Ingrediente
  • -pulpe de pui
  • -3 dovlecei
  • -3 cepe
  • -6 ardei(rosu
  • galben etc)
  • -4 rosii
  • -2 ardei iuti
  • cimbru
  • usturoi
  • piper
  • sare
  • -amestec indian pentru carnita
  • -ulei de masline
  • -orez si sofran pentru garnitura

Mod de preparare

Mai intai am pus o cana de orez la fiert in apa cu o lingurita de sare si o ciupitura de piper.
Intre timp am taiat toate legumele cubulete mai mari, ceapa julien, usturoiul si ardeiul iute marunt.
Orezul fiert l-am trecut prin jet de apa rece, si apoi l-am tras la tigaie in ulei de masline. La sfarsit am pus sofran. Pulpele de pui se condimenteaza dupa gust, eu am pus amestec indian, se rumenesc intr-o tigaie la foc tare;
Dovleceii si ardei se calesc separat, se scot din tigaie, se pipereaza si se arunca cimbru cat sunt fierbinti.
In uleiul ramas si pun la calit ceapa, usturoiul, ardeiul iute la foc iute, apoi se sting cu rosiile taiate cubulete si se mai lasa cam 10 min.
Peste se pun apoi pulpele, ardeii, dovleceii toate rumenite anterior. Se mai pot pune dupa gust usturoi si cimbru extra. Toate amestecate se mai lasa 15 min pe foc, sau se baga la cuptor dupa preferinta.


Puiul se serveste cu garnitura de legume si orez.

Reteta de pui la plaja a fost propusa pe forumul Culinar.ro de cristinamid.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Negresa simpla si rapida

Negresa simpla si rapida

Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...

Negresa simpla si rapida
Musaca cu carne tocata si cartofi

Musaca cu carne tocata si cartofi

O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...

Musaca cu carne tocata si cartofi
Cele mai apreciate rețete
Gris cu lapte
1
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Marmelada de mere si pere
2
Dulceata

Marmelada de mere si pere

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....

Marmelada de mere si pere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
3
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Parteneri
Ton la gratar cu legume si spanac in aburi
Bucataras.RO

Ton la gratar cu legume si spanac in aburi

Este inca o reteta din seria bun si sanatos, am gandit reteta in asa fel incat sa fie cu multe proteine, legume sanatoase,...

Ton la gratar cu legume si spanac in aburi
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
ReteteCulinare.RO

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia