Puiul manastiresc este o mancare cu piept de pui si ciuperci la cuptor, o mancare savuroasa, perfecta atat la pranz cat si la cina.
Cureti, speli si tai carnea de pui in bucati mai mici si le rumenesti in unt, apoi le scoti si le pui deoparte. In untul ramas calesti ceapa taiata marunt.
Cand a devenit sticloasa stingi cu putina apa sau supa de legume, pui puiul inapoi, adaugi usturoiul tocat fin, piper, cimbru si adaugi sare dupa gust. Acopera si lasa la fiert 15-20 de minute. Torni smantana si mai lasi cateva clocote.
Separat inabuseste in unt costita taiata felii. Adauga vinul si lasa sa fiarba pana cand costita s-a fragezit.Ciupercile se clocotesc pentru 5 minute.
Intr-un vas yena aseaza in straturi alternative feliile de costita si bucatile de pui. Peste ultimul strat pune ciupercile, adauga smatana ramasa de la pui si pregateste din zeama in care a fiert costita un sos:
amesteca zeama de la costite cu trei galbenusuri batute si toarn-o peste ciuperci.
Se da la cuptor pentru 30 minute, pana de leaga bine sosul. Se serveste cu mamaliguta.
Puiul manastiresc se serveste cu mamaliguta.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii