Pui manastiresc

Puiul manastiresc este o mancare cu piept de pui si ciuperci la cuptor, o mancare savuroasa, perfecta atat la pranz cat si la cina.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pui manastiresc

Ingrediente

  • 500g carne de pui
  • 300 g ciuperci
  • 300 g smantana
  • 50 g unt
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 200 g costita afumata
  • 200 ml de vin alb
  • 3 galbenusuri de ou
  • piper negru
  • sare
  • cimbru

Mod de preparare

Cureti, speli si tai carnea de pui in bucati mai mici si le rumenesti in unt, apoi le scoti si le pui deoparte. In untul ramas calesti ceapa taiata marunt.
Cand a devenit sticloasa stingi cu putina apa sau supa de legume, pui puiul inapoi, adaugi usturoiul tocat fin, piper, cimbru si adaugi sare dupa gust. Acopera si lasa la fiert 15-20 de minute. Torni smantana si mai lasi cateva clocote.
Separat inabuseste in unt costita taiata felii. Adauga vinul si lasa sa fiarba pana cand costita s-a fragezit.Ciupercile se clocotesc pentru 5 minute.
Intr-un vas yena aseaza in straturi alternative feliile de costita si bucatile de pui. Peste ultimul strat pune ciupercile, adauga smatana ramasa de la pui si pregateste din zeama in care a fiert costita un sos:
amesteca zeama de la costite cu trei galbenusuri batute si toarn-o peste ciuperci.
Se da la cuptor pentru 30 minute, pana de leaga bine sosul. Se serveste cu mamaliguta.


Puiul manastiresc se serveste cu mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Salata de ardei iuti cu ceapa in otet
Bucataras.RO

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet

Sunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...

Salata de ardei iuti cu ceapa in otet
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos