Pui sote cu ciuperci si sos de smantana

Pentru pui sote cu ciuperci si sos de smantana carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, patrunjelul si ceapa se curata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • carne de pui - 700 g
  • margarina/unt - 75 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • ceapa - 100 g
  • faina - 50 g
  • smantana - 150 g
  • lapte - 250 ml
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru pui sote cu ciuperci si sos de smantana carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala, se taie felii. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame (cele conservate se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie lame). Faina se cerne. Laptele se fierbe. Bucatile de carne se inabusa in 35 g margarina sau unt cu 50 ml apa si se scot separat. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina se inabusa in margarina ramasa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, lapte fiert, smantana, jumatatea de cub MAGGI, sare si se fierb 15 minute. Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de carne. Ciupercile se inabusa in restul de margarina sau unt, se adauga peste sosul cu carne si se mai fierb impreuna 8 minute.

Puiul sote cu ciuperci si sos de smantana se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
3
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Desert prajitura cu crema de branza
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de branza

O prajitura usoara si aromata cu blat cu faina de cocos si crema light de branza cu aroma de piersici si fructul pasiunii

Desert prajitura cu crema de branza
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!