Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru Craciun sau o cina deosebita.

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Pui umplut cu struguri si nuci

Ingrediente

  • * 1 pui
  • * 300 g struguri albi
  • * 150 g miez de nuca
  • * 100 ml vin
  • * condimente cajun
  • * condimente pentru pui
  • * 2 morcovi
  • * 1 foaie dafin
  • * 5 catei usturoi
  • * cimbru verde
  • * busuioc verde
  • * sare de mare
  • * piper mozaic

Mod de preparare

Se curata puiul,se spala si se sterge bine cu un servet de bucatarie.
Intru-un vas se amesteca toate condimentele si se unge puiul cu acestea prin interior cat si pe exterior, si pe sub pielita pentru a se pastra aroma condimentelor.
Strugurii se spala si se taie bobitele de pe ciorchine.
Se umple puiul cu bobite de struguri si miez de nuca.
Se asaza puiul intr-un vas termorezistent si se toarna vinul alb.
Se stropeste cu putin ulei de masline, cimbru verde si busuioc tocat.
Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 1 ora.
Dupa 40 minute se scoate folia de aluminiu si se lasa in cuptor pana se runemeste usor.
Cand e gata, lasam puiul sa se raceasca in tava timp 15 minute, apoi il mutam pe un platou.
Se aseaza langa pui strugurii, miezul de nuca si fasiile de morcovi, apoi se serveste.
Pofta buna!

Cu ajutorul functiilor Stew si Keep Warm ale noului Philips Multicooker, Puiul umplut cu struguri si nuci
va fi preparat mai repede si va fi pastrat cald,
dupa gatire !


Dupa ce am lasat puiul sa se odihneasca (sa-si elibereze aromele) servim puiul umplut alaturi de nuca, struguri si fasii de morcovi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide