Pui umplut la tava

Pentru pui umplut la tava carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se scot oasele de la piept fara sa se taie carnea. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 1 kg
  • ulei - 100 ml
  • paine alba - 125 g
  • oua - 2 bucati
  • ceapa - 75 g
  • lapte - 100 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ficat de pui - 100 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru pui umplut la tava carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se scot oasele de la piept fara sa se taie carnea. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Painea alba se curata de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte si se scurge bine. Ficatul de pui se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Un ou se fierbe pana ajunge de consistenta tare, se curata de coaja si se taie cuburi; celalalt ou se sparge si se separa albusul de galbenus. Ceapa si ficatul se inabusa separat in 50 ml ulei cu 100 ml apa, se racesc si se amesteca cu paine, ou fiert, sare si albus batut spuma. Cu aceasta compozitie se umplu puii, se cos, se ung cu 50 ml ulei, se aseaza intr-o tava si se frig la cuptor cca 30 minute, stropindu-se cu jiul format. Dupa frigere, se raceste putin si se portioneaza.

Puiul umplut la tava se serveste cald cu diferite garnituri (cartofi pai, piure de cartofi, etc.).


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc