Pulpa se spala in mai multe ape reci, se curata de oase si de pielite si se desface cu lama cutitului. Apoi se impaneaza cu felii de slanina si catei
Pulpa se spala in mai multe ape reci, se curata de oase si de pielite si se desface cu lama cutitului. Apoi se impaneaza cu felii de slanina si catei de usturoi, se sareaza si se pipereaza usor, se stringe la loc si se leaga cu o sfoara subtire si curata. Se pune pulpa astfel pregatita intr-o forma de sticla incasabila, se acopera cu o ceasca de supa de zarzavat si cu o ceasca de ulei, se adauga cateva boabe de piper si o lingurita de boia dulce, se introduce in cuptorul cald si se coace la foc potrivit, o ora, dupa care se adauga vinul alb si o crenguta de cimbru. Cand friptura, s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor, se taie ata cu care a fost legata si se taie in felii groase.
Se serveste cu garnitura de legume si salata de sezon.
Alte retete romanesti:
Cartofi la cuptor
Salata de cruditati
Castraveti bulgaresti

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii