Pulpa de berbec impanata

Pulpa se spala in mai multe ape reci, se curata de oase si de pielite si se desface cu lama cutitului. Apoi se impaneaza cu felii de slanina si catei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa de berbec
  • 200 g slanina afumata
  • sare
  • piper boabe
  • 1 cana de vin alb
  • usturoi
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 ceasca supa de zarzavat

Mod de preparare

Pulpa se spala in mai multe ape reci, se curata de oase si de pielite si se desface cu lama cutitului. Apoi se impaneaza cu felii de slanina si catei de usturoi, se sareaza si se pipereaza usor, se stringe la loc si se leaga cu o sfoara subtire si curata. Se pune pulpa astfel pregatita intr-o forma de sticla incasabila, se acopera cu o ceasca de supa de zarzavat si cu o ceasca de ulei, se adauga cateva boabe de piper si o lingurita de boia dulce, se introduce in cuptorul cald si se coace la foc potrivit, o ora, dupa care se adauga vinul alb si o crenguta de cimbru. Cand friptura, s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor, se taie ata cu care a fost legata si se taie in felii groase.
Se serveste cu garnitura de legume si salata de sezon.

Alte retete romanesti:

Cartofi la cuptor

Salata de cruditati

Castraveti bulgaresti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc