Pulpa de miel cu dovlecei

1. Curatati pulpa de pielite, dezosati-o, condimentati-o cu sare si piper, presarati-o cu cimbru taiat marunt si rulati-o strans. 2. Puneti ruloul la

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel mai mare
  • 8 dovlecei
  • 1 leg. cimbru verde
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 linguri miere
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Curatati pulpa de pielite, dezosati-o, condimentati-o cu sare si piper, presarati-o cu cimbru taiat marunt si rulati-o strans.

2. Puneti ruloul la frigider pentru 15 minute, pana cand pregatiti dovleceii.

3. Spalati dovleceii, taiati-i in cubulete, stropiti-le cu zeama de lamaie si lasati-le in repaus 10 minute.

4. Ungeti o tava cu ulei, asezati in tava ruloul de carne si puneti tava la cuptor, la foc potrivit.

5. Adaugati in tava vinul si intoarceti carnea din cand in cand, ca sa se rumeneasca uniform.

6. Amestecati uleiul ramas cu mierea si cu frunze de cimbru (zdrobite in mojar)

7. Ungeti din cand in cand carnea cu acest amestec si stropiti-o cu zeama lasata in tava.

8. Cand carnea se apropie de prajirea completa, puneti in tava si cubuletele de dovlecei si lasati-le la rumenit.

9. Intoarceti din cand in cand ingredientele, pentru a se praji uniform.
Se poate servi rece sau cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ciuperci sote II
Bucataras.RO

Ciuperci sote II

O alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de...

Ciuperci sote II
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise