Se curata si se spala carnea, apoi se pune la marinat intr-un vas in care se pune otetul si se adauga cateva boabe de piper, foi de dafin, morcovul, t
Se curata si se spala carnea, apoi se pune la marinat intr-un vas in care se pune otetul si se adauga cateva boabe de piper, foi de dafin, morcovul, telina curatate si taiate in cubulete, precum si o jumatate din caciulia de usturoi, curatat si pisat. A doua zi, se scoate, se clateste cu apa rece, se portioneaza si se rumeneste in ulei incins. Dupa ce s-a patruns bine, se scoate intr-un alt vas, iar in uleiul ramas se calesc ceapa, taiata marunt, cu tot cu frunze, restul de usturoi pisat, precum si zarzavatul din marinata. Se adauga bulionul, dizolvat in putina apa, se lasa vreo doua-trei minute, amestecand in permanenta, sa nu se arda, apoi se stinge cu vinul si cu zeama ramasa de la marinata. Se acopera cratita si se Iasa la fiert cam trei sferturi de ora. Intre timp, maslinele, tinute in prealabil la desarat timp de cateva ore intr-un vas cu apa rece, se oparesc si se clatesc sub un jet de apa rece. Se adauga in cratita, se presara sare si piper si se mai lasa 15 minute sa fiarba. Apoi, sosul se strecoara si se toarna peste carne.
Alte preparate culinare recomandate
Ciulama de ciuperci
Tocanita de pui
Ardei umpluti
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii