Pulpa de miel cu sos

Se curata si se spala carnea, apoi se pune la marinat intr-un vas in care se pune otetul si se adauga cateva boabe de piper, foi de dafin, morcovul, t

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pulpa de miel
  • un morcov
  • o telina mica
  • o legatura de ceapa verde
  • o caciuluie de usturoi
  • o jumatate de cana de vin rosu
  • 2 linguri de bulion
  • 100 g masline
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • foi de dafin
  • cimbru

Mod de preparare

Se curata si se spala carnea, apoi se pune la marinat intr-un vas in care se pune otetul si se adauga cateva boabe de piper, foi de dafin, morcovul, telina curatate si taiate in cubulete, precum si o jumatate din caciulia de usturoi, curatat si pisat. A doua zi, se scoate, se clateste cu apa rece, se portioneaza si se rumeneste in ulei incins. Dupa ce s-a patruns bine, se scoate intr-un alt vas, iar in uleiul ramas se calesc ceapa, taiata marunt, cu tot cu frunze, restul de usturoi pisat, precum si zarzavatul din marinata. Se adauga bulionul, dizolvat in putina apa, se lasa vreo doua-trei minute, amestecand in permanenta, sa nu se arda, apoi se stinge cu vinul si cu zeama ramasa de la marinata. Se acopera cratita si se Iasa la fiert cam trei sferturi de ora. Intre timp, maslinele, tinute in prealabil la desarat timp de cateva ore intr-un vas cu apa rece, se oparesc si se clatesc sub un jet de apa rece. Se adauga in cratita, se presara sare si piper si se mai lasa 15 minute sa fiarba. Apoi, sosul se strecoara si se toarna peste carne.
Alte preparate culinare recomandate

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa