Se curata si se spala carnea, apoi se pune la marinat intr-un vas in care se pune otetul si se adauga cateva boabe de piper, foi de dafin, morcovul, t
Se curata si se spala carnea, apoi se pune la marinat intr-un vas in care se pune otetul si se adauga cateva boabe de piper, foi de dafin, morcovul, telina curatate si taiate in cubulete, precum si o jumatate din caciulia de usturoi, curatat si pisat. A doua zi, se scoate, se clateste cu apa rece, se portioneaza si se rumeneste in ulei incins. Dupa ce s-a patruns bine, se scoate intr-un alt vas, iar in uleiul ramas se calesc ceapa, taiata marunt, cu tot cu frunze, restul de usturoi pisat, precum si zarzavatul din marinata. Se adauga bulionul, dizolvat in putina apa, se lasa vreo doua-trei minute, amestecand in permanenta, sa nu se arda, apoi se stinge cu vinul si cu zeama ramasa de la marinata. Se acopera cratita si se Iasa la fiert cam trei sferturi de ora. Intre timp, maslinele, tinute in prealabil la desarat timp de cateva ore intr-un vas cu apa rece, se oparesc si se clatesc sub un jet de apa rece. Se adauga in cratita, se presara sare si piper si se mai lasa 15 minute sa fiarba. Apoi, sosul se strecoara si se toarna peste carne.
Alte preparate culinare recomandate
Ciulama de ciuperci
Tocanita de pui
Ardei umpluti

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii