Se curata si se spala carnea, apoi se pune la marinat intr-un vas in care se pune otetul si se adauga cateva boabe de piper, foi de dafin, morcovul, t
Se curata si se spala carnea, apoi se pune la marinat intr-un vas in care se pune otetul si se adauga cateva boabe de piper, foi de dafin, morcovul, telina curatate si taiate in cubulete, precum si o jumatate din caciulia de usturoi, curatat si pisat. A doua zi, se scoate, se clateste cu apa rece, se portioneaza si se rumeneste in ulei incins. Dupa ce s-a patruns bine, se scoate intr-un alt vas, iar in uleiul ramas se calesc ceapa, taiata marunt, cu tot cu frunze, restul de usturoi pisat, precum si zarzavatul din marinata. Se adauga bulionul, dizolvat in putina apa, se lasa vreo doua-trei minute, amestecand in permanenta, sa nu se arda, apoi se stinge cu vinul si cu zeama ramasa de la marinata. Se acopera cratita si se Iasa la fiert cam trei sferturi de ora. Intre timp, maslinele, tinute in prealabil la desarat timp de cateva ore intr-un vas cu apa rece, se oparesc si se clatesc sub un jet de apa rece. Se adauga in cratita, se presara sare si piper si se mai lasa 15 minute sa fiarba. Apoi, sosul se strecoara si se toarna peste carne.
Alte preparate culinare recomandate
Ciulama de ciuperci
Tocanita de pui
Ardei umpluti
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasica• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Comentarii