Pulpa de porc cu ciuperci la gratar

Carnea de porc se spala si se portioneaza. Se adauga un praf de sare si apoi se frig bucatile de carne pe gratar. Ciupercile se curata, pastrandu-se p

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g pulpa de porc
  • 400 g ciuperci cu palarii mari
  • 2 linguri de bulion
  • o ceapa mica
  • o jumatate de pahar de ulei
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 2 linguri de sos de soia
  • 100 g masline negre
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • un ardei iute

Mod de preparare

Carnea de porc se spala si se portioneaza. Se adauga un praf de sare si apoi se frig bucatile de carne pe gratar. Ciupercile se curata, pastrandu-se palariile si piciorusele intregi, apoi se frig, la randul lor, pe gratar. Dupa ce s-au fript, piciorusele de ciuperci se toaca marunt.

Se face un sos din ceapa tocata, calita in ulei, in care se adauga ardeiul gras si ardeiul iute, taiate in cuburi, morcovul taiat in rondele, maslinele si piciorusele de ciuperci tocate. Cand s-au calit, se adauga bulionul, sosul de soia, verdeata maruntita, sare si piper.
Se asaza palariile de ciuperci pe un platou, iar deasupra lor se pune cate o felie de friptura. Sosul format se rastoarna langa acestea. Se mai pot servi si cu un sos de maioneza si usturoi.

Alte retete mancare recomandate

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

Piept de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu spuma caramel
3
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Desert fursecuri cu ciocolata si portocala
Bucataras.RO

Desert fursecuri cu ciocolata si portocala

Fie ca le pregatiti de Valentine's Day, de Dragobete sau in alta zi, aceste fursecuri sunt la fel fe grozave. Cu ciocolata,...

Desert fursecuri cu ciocolata si portocala
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj