Pulpa de porc cu spanac

Se taie carnea de porc, se sareaza si se prajeste in ulei. Spanacul, curatat si spalat, se fierbe in apa clocotita si cand se raceste, se taie in buca

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de porc
  • 2 kg de spanac
  • 6 linguri de ulei
  • 2 cepe
  • 4 rosii mijlocii
  • 2 linguri de bulion
  • 2 linguri de faina
  • 4 catei de usturoi
  • o jumatate de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie carnea de porc, se sareaza si se prajeste in ulei. Spanacul, curatat si spalat, se fierbe in apa clocotita si cand se raceste, se taie in bucati mari. Se curata ceapa, se taie solzisori si se inabusa, impreuna cu usturoiul taiat marunt, in uleiul in care a fost prajita carnea, adaugandu-se si putina apa. Rosiile se oparesc si se decojesc, iar bulionul se dilueaza cu apa. Atunci cand ceapa s-a rumenit, se adauga rosiile tocate marunt, bulionul, faina dezlegata cu putina apa, spanacul si carnea.

Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba 30 de minute, pana cand scade. Cand este aproape gata, se adauga sucul de lamaie si se amesteca.
Alte retete mancare recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc