Pulpa de pui cu sos de rodie si mustar Dijon

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
300 minute
Complexitate
ridicata
Pulpa de pui cu sos de rodie si mustar Dijon

Ingrediente

  • pulpa de pui – 1 buc
  • concentrat de rodie – 1 lingura
  • mustar Dijon – 1 lingurita
  • ceapa salote – 2 buc
  • usturoi – 1 catel
  • vin alb – 25 ml
  • rozmarin – 1 crenguta
  • unt – 25 g
  • putin ulei de masline
  • patrunjel proaspat, tocat – 1 lingura
  • amidon de porumb – 1 lingurita
  • zahar – 1 varf de cutit
  • sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• unge pulpa de pui cu concentratul de rodie si pune sare si piper din belsug, pe deasupra
• pune pulga intr-o punga speciala de vidat Food Saver, impreuna cu crenguta de rozmarin si videaz-o
• pregateste aparatul de gatit in vid Sous Vide Demi Black la 74⁰C si cand a atins temperatura dorita, lasa-l acolo pentru cca 5 ore
• odata gatit, lasa-l sa se raceasca complet si pune-l in frigider peste noapte (intre timp sucurile din punga ar trebui sa se transforme in gelatina)
• taie salota si usturoiul cubulete foarte mici
• scoate pulpa (pastrand gelatina deoparte) , stropeste-o cu putin ulei si pune-o intr-o tigaie grill
• separat, intr-o craticioara caleste ceapa salota si usturoiul in unt si putin ulei de masline
• cand aceasta s-a calit, stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca
• adauga apoi sucul de la pulpa de pui (din tigaia grill), gelatina lasata in punga, mustarul, zaharul si la sfarsit, amidonul
• amesteca totul energic, folosindu-te de un tel, pana ce acest sos se ingroasa, si la sfarsit incorporeaza patrunjelul cu ajutorul unei linguri
• ia de pe foc si serveste cu pulpa de pui

Pofta buna!

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Văzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!