Prepararea usturoiului cu miere: intr-o sticla de 1 litru ½ se pune pana la 2/3 usturoi curatat, peste care se toarna miere incat sa acopere ustur
Prepararea usturoiului cu miere: intr-o sticla de 1 litru ½ se pune pana la 2/3 usturoi curatat, peste care se toarna miere incat sa acopere usturoiul. Peste o saptamana cand usturoiul lasa zeama, se toarna miere pana se umple sticla si cu acest sos se vor unge pulpele de pui.
Se curata pulpele, se condimenteaza cu sare, piper, maghiran (zdrobit in palma, sa se simta mai tare aroma), se pun la fiert acoperite cu folie de aluminiu (cu partea lucioasa a foliei spre carne, deoarece asa se inmoiae mai repede carnea). Cand carnea devine suficient de moale, se indeparteaza folia si se ung pulpele cu sosul obtinut, apoi se pun la prajit. Intre timp se spala orezul in mod normal, in cantitate dubla de apa, se condimenteaza cu sare, piper, vegeta si se pune la fiert.
Se scurg compoturile de fructe, sucul de ananas se pune deoparte, fructele se tai marunt si se amesteca cu orezul racit. Maioneza se amesteca cu cca 100 ml suc de ananas, se adauga o lingurita de boia si jumatate de lingurita de curry si se amesteca la orezul cu fructe. Daca salata de orez nu este suficient de suculenta, se mai adauga suc de ananas insa aveti grija sa nu devina prea lichida.
Alte retete mancare recomandate:
Tochitura pui
Tocanita pui cu ciuperci
Chiftelute de dovlecei

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii