Pulpa de vitel la cuptor

Cea mai frageda si mai gustoasa parte din pulpa este capacul; fricandoul se prezinta mai frumos, dar nu este atit de fraged. Capacul se curata de vine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pulpa de vitel
  • 100 g slanina afumata
  • 2 capatini usturoi
  • 4 linguri grasime
  • ceapa
  • boabe de piper
  • sare
  • 1/2 pahar vin alb

Mod de preparare

Cea mai frageda si mai gustoasa parte din pulpa este capacul; fricandoul se prezinta mai frumos, dar nu este atit de fraged. Capacul se curata de vinele groase din mijloc, se sareaza si se impaneaza cu slanina afumata si cu usturoi. Se lasa sa stea ½ ora, apoi se ruleaza si se leaga cu sfoara. Se asaza in tava, se toarna deasupra grasimea bine incinsa, se da la cuptor potrivit, se adauga apoi vinul si putina apa sau zeama de carne si boabe de piper. Se stropeste din cind in cind cu apa rece. Cind este aproape gata, se stropeste numai cu grasime din sosul fripturii. Bine fripta si bine rumenita, se taie felii si se serveste cu diferite garnituri. Sosul se separa de grasime si se leaga cu un praf de faina, i se mai da un clocot si se strecoara. Se serveste in sosiera. Pulpa se mai poate impana numai cu usturoi si se poate prepara fara vin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Scrumbii de Dunare la gratar
1
Mancaruri cu peste

Scrumbii de Dunare la gratar

Scrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...

Scrumbii de Dunare la gratar
Savarine cu aluat dospit si fructe exotice
2
Prajituri

Savarine cu aluat dospit si fructe exotice

Culoare si savoare, atat de simplu!

Savarine cu aluat dospit si fructe exotice
Biscuiti prajiti
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti prajiti

Desertul copilariei!

Biscuiti prajiti
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosii
4
Aperitive cu legume

Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosii

Este genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...

Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosii
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala
5
Prajituri

Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala

Simpla si delicioasa!

Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala
Parteneri
Friptura de iepure cu masline
Bucataras.RO

Friptura de iepure cu masline

De mult doream un iepure de casa!Spre surprinderea mea am gasit joi la macelarie.N-am mai stat pe ganduri si am cumparat un...

Friptura de iepure cu masline
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea