Pulpa impanata de vitel

Pentru pulpa impanata de vitel morcovii si telina se curata, se spala, se taie fasii (pentru impanat) si felii (pentru sos). Usturoiul se curata si se spala.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel fara os (pulpa) - 800 g
  • Pentru impanat:
  • morcovi - 100 g
  • usturoi - 30 g
  • slanina - 100 g
  • Pentru sos si garnitura:
  • cartofi - 1 kg
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • faina - 20 g
  • ceapa - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • vin alb - 50 ml
  • zahar - 50 g
  • enibahar - 1 g
  • piper si sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru pulpa impanata de vitel morcovii si telina se curata, se spala, se taie fasii (pentru impanat) si felii (pentru sos). Usturoiul se curata si se spala. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pulpa se spala, se impaneaza cu telina, morcovi, slanina, usturoi. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Pulpa impanata se frige in cuptor intr-o tava cu ulei, 100 ml apa, morcovi, telina, ceapa, enibahar, sare si piper dupa gust. Carnea se rumeneste pe ambele parti, se scoate separat. In jiul ramas se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, 25 ml vin, 200 ml apa fiarta si se fierbe cca 10-12 minute. La final, se adauga restul de vin si zahar.

Pulpa impanata de vitel se serveste calda, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita