Este una din retelele mele preferate, ador sa mananc felul asta de mancare. Este foarte usor de gatit si foarte gustoasa.
Spalam pulpele, le crestam cu cutitul. Punem intr-un bol sare, piper, boia de ardei si cimbru dupa gust (in functie de cat de condimentate vreti), o lingurita de mujdei si circa 100 ml de ulei.
Amestecam bine si punem pulpele pana se omogenizeaza. Punem aproximativ 0,5 l de ulei in ceaun la incins, cand uleiul este incins adaugam foaia de dafin si o parte din copanele, se amesteca din cand cu paleta.
Dupa ce am terminat de facut pulpele, punem cartofii taiati in sferturi sau si mai subtiri care au fost condimentati cu un pic de sare, piper, cimbru si un pic de boia de ardei.
Dupa ce am terminat si cartofii, taiem rosiile si castravetii cubulete dupa bunul plac. Ceapa si ardeiul capia se tocata marunt, le punem pe toate intr-un lighean, 4-5 linguri de ulei, o lingura de otet, sare si piper dupa gust.
Amestecam bine si salata este gata. Facem si mujdei de usturoi pentru cine doreste sau ketchup . Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii