Pulpe inferioare de pui cu cartofi la ceaun cu salata

Este una din retelele mele preferate, ador sa mananc felul asta de mancare. Este foarte usor de gatit si foarte gustoasa.

Portii
6
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Pulpe inferioare de pui cu cartofi la ceaun cu salata

Ingrediente

  • 12 Pulpe de pui
  • 0,5 kg Castraveti
  • un Ardei capia
  • 2 kg Cartofi
  • 1,5 l Ulei
  • o caciulie Usturoi
  • o Ceapa rosie
  • una Foi de dafin
  • un bic de Cimbru
  • Piper
  • Sare
  • Boia ardei
  • 0,5 kg Rosii
  • Otet

Mod de preparare

Spalam pulpele, le crestam cu cutitul. Punem intr-un bol sare, piper, boia de ardei si cimbru dupa gust (in functie de cat de condimentate vreti), o lingurita de mujdei si circa 100 ml de ulei.

Amestecam bine si punem pulpele pana se omogenizeaza. Punem aproximativ 0,5 l de ulei in ceaun la incins, cand uleiul este incins adaugam foaia de dafin si o parte din copanele, se amesteca din cand cu paleta.

Dupa ce am terminat de facut pulpele, punem cartofii taiati in sferturi sau si mai subtiri care au fost condimentati cu un pic de sare, piper, cimbru si un pic de boia de ardei.

Dupa ce am terminat si cartofii, taiem rosiile si castravetii cubulete dupa bunul plac. Ceapa si ardeiul capia se tocata marunt, le punem pe toate intr-un lighean, 4-5 linguri de ulei, o lingura de otet, sare si piper dupa gust.

Amestecam bine si salata este gata. Facem si mujdei de usturoi pentru cine doreste sau ketchup . Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci