Pentru purcelul cu arpagic aveti nevoie de carne de porc, arpagic, ulei, usturoi, vin alb, supa de legume, scortisoara, pasta de rosii.
Se caleste arpagicul, pana se rumeneste. Se scoate si se pune carnea portionata si se lasa la rumenit pe toate partile cca 10 minute. Se adauga usturoiul feliat, supa de legume, vinul, condimentele si pasta de rosii. Se lasa la fiert, acoperit cu un capac, 40 de minute, amestecand din cand in cand. Se scoate batonul de scortisoara si se adauga boabele de piper rosu, foaia de dafin, sare, piper. Se pune arpagicul calit si se lasa sa mai dea cateva clocote.
Se serveste cald, presarat cu patrunjel verde si garnitura de orez sau cartofi natur.
Alte retete care contin carne:
Tocanita de pui
Friptura de vita la cuptor
Placinta cu carne
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii