Slanina se taie bucatele si se danteleaza; trebuie sa fie ca un fel de pensula, deoarece cu aceasta vom unge pielea purcelului. Interiorul animalului
Slanina se taie bucatele si se danteleaza; trebuie sa fie ca un fel de pensula, deoarece cu aceasta vom unge pielea purcelului. Interiorul animalului se presara cu sare, eventual si cu putin maghiran, iar exteriorul se unge cu untura. Partile subtiri, iesite in afara se invelesc in folie de aluminiu, pentru a nu se arde. In stomac se asaza o sticla de sampanie invelita in folie, care tine purcelul in pozitia in care l-am asezat. In gura se asaza un cartof, o ceapa sau orice, care la servire, poate fi inlocuit cu o lamaie. In tava se asaza un gratar - rolul acestuia e sa ‘protejeze’ carnea de untura. Purcelul se asaza pe gratar, pe burta. Se baga la cuptorul incins, si se prajeste la foc mediu. Din 15 in 15 minute se unge pielea cu slanina imbibata in bere. In ultimele 2-30 de minute se indeparteaza folia. Inainte de servire se inlatura sticla din stomac si in gura se asaza o lamaie.
Alte retete recomandate
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasica• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Comentarii