Purcel prajit intreg

Slanina se taie bucatele si se danteleaza; trebuie sa fie ca un fel de pensula, deoarece cu aceasta vom unge pielea purcelului. Interiorul animalului

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 purcel curatat si desfacut
  • Untura
  • Slanina afumata
  • Bere
  • Sare
  • Lamaie
  • (maghiran sau alt condiment verde)

Mod de preparare

Slanina se taie bucatele si se danteleaza; trebuie sa fie ca un fel de pensula, deoarece cu aceasta vom unge pielea purcelului. Interiorul animalului se presara cu sare, eventual si cu putin maghiran, iar exteriorul se unge cu untura. Partile subtiri, iesite in afara se invelesc in folie de aluminiu, pentru a nu se arde. In stomac se asaza o sticla de sampanie invelita in folie, care tine purcelul in pozitia in care l-am asezat. In gura se asaza un cartof, o ceapa sau orice, care la servire, poate fi inlocuit cu o lamaie. In tava se asaza un gratar - rolul acestuia e sa ‘protejeze’ carnea de untura. Purcelul se asaza pe gratar, pe burta. Se baga la cuptorul incins, si se prajeste la foc mediu. Din 15 in 15 minute se unge pielea cu slanina imbibata in bere. In ultimele 2-30 de minute se indeparteaza folia. Inainte de servire se inlatura sticla din stomac si in gura se asaza o lamaie.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Compot de prune
2
Compoturi

Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...

Compot de prune
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Salata de varza cu verdeata
4
Salate de legume

Salata de varza cu verdeata

Salata de varza cu verdeata este o salata delicioasa si sanatoasa ce se poate prepara in doar 15 minute. Se spala varza si se...

Salata de varza cu verdeata
Salata de menta cu rosii
5
Salate de legume

Salata de menta cu rosii

Salata de menta cu rosii este o salata simpla si delicioasa. Se aseaza ingredientele in straturi. Se da la rece doua ora...

Salata de menta cu rosii
Parteneri
Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic
Bucataras.RO

Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic

Prajitura Amandina este una dintre prajiturile de cofetarie cele mai gustoase si mai indragite. Au o crema fina cu unt, bine...

Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia