Ragu de pui cu mango

1. Incepem prin a taia carnea fasii lungi, apoi o prajim bine in ulei de masline. Scoatem pe farfurie si tinem la cald. 2. In aceiasi tigaie cu ulei f

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Ragu de pui cu mango

Ingrediente

  • piept de curcan sau pui
  • smantana lichida
  • ciuperci
  • usturoi
  • ceapa rosie
  • un praf curry
  • un mango taiat felioare
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Ragu: ceapa rosie
  • un fir doua de praz
  • o rosie
  • ketch up
  • otet balsamic
  • o lingurita cafea
  • ulei de masline

Mod de preparare

1. Incepem prin a taia carnea fasii lungi, apoi o prajim bine in ulei de masline. Scoatem pe farfurie si tinem la cald.

2. In aceiasi tigaie cu ulei frigem ciupercile taiate fin cu un catel, doi de usturoi si ceapa rosie tocata marunt. Adaugam praful de curry.

Potrivim de sare si piper apoi adaugam o lingura doua smantana lichida.

3. Adaugam bucatelele de carne si infierbantam bine.Lasam totul la foc mic pana se leaga un sos potrivit.

4. In paralel facem ragu intr-o tigaie la foc iute. In o lingura ulei de masline prajim ceapa rosie(1/2) cu prazul tocat marunt la care adugam rosia taiata cubulete.

Cand acestea s-au rumenit bine, punem lingurita de cafea, o lingura de otet balsamic si una de ketch up si amestecam bine.

Cafeaua nu se va simti in sos dar va da o aroma deosebita ragu-ului. Se zice ca nu exista ragu autentic fara un praf de cafea in el. Acesta fiind secretul bine pastrat de bucatarii sefi.

5. Curatam si taiem felioare mango si fie adaugam in sosul de ciuperci infierbantand feliile un pic, fie adaugam fructul direct la masa in portia de servit.


Pofta buna!

Reteta Ragu de pui cu mango a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Piept de pui in sos cu acordeoane de cartofi,

Pui cu sos de vin si mustar,

Pui cu rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta