Ragut de berbec

Pentru ragut de berbec usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Carnea se spala, se sareaza, se impaneaza cu usturoi. Ceapa se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • pulpa de berbec - 800 g
  • varza alba - 250 g
  • ceapa - 300 g
  • ulei - 100 ml
  • usturoi - 15 g
  • cartofi - 1 kg
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ragut de berbec usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Carnea se spala, se sareaza, se impaneaza cu usturoi. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Varza alba se curata de foile depreciate si se taie fasii subtiri. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea impanata cu usturoi se aseaza intr-o tava cu 50 ml ulei si 100 ml apa si se frige la cuptor. Se stropeste din cand in cand cu jiul format. Carnea fripta se raceste putin si se portioneaza. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga varza, piper, cca 200 ml apa fiarta, jiul de la friptura si se continua fierberea cca 15 minute.

Ragut de berbec se serveste cald, cu garnitura de cartofi si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori