Rasol de vita cu sparanghel sote

• puneti ulei pe carne• amestecati fulgii de chilly, cu boia, sare si piper alb si asezonati bine bucatile

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
900 minute
Complexitate
medie
Rasol de vita cu sparanghel sote

Ingrediente

  • rasol de vita - 2 buc
  • fulgi de chilly - dupa gust
  • sparanghel - 1 legatura
  • unt - 50 g
  • usturoi - 2 catei
  • boia - 1 lingurita
  • ulei - 2 linguri
  • vin alb, demisec - 40 ml
  • gheata - 1 kg
  • sare si piper alb - dupa gust

Mod de preparare

• puneti ulei pe carne
• amestecati fulgii de chilly, cu boia, sare si piper alb si asezonati bine bucatile de carne
• vidati bucatile de rasol folosind un aparat de vidare Food Saver si incalziti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Inox la 65 de grade
• lasati carnea pentru 15 h la gatit si 1 h la odihnit
• cat se odihneste carnea, curatati sparanghelul cu un cutit economic (1 singura data pe fiecare parte)
• puneti sparanghelul la fiert in apa clocotita, cu sare, pentru cca 4 min.
• scoateti sparanghelul in apa cu gheata pentru a-i da soc termic si pentru a-i mentine culoarea verde viu
• dupa cateva minute, scurgeti bine sparanghelul si sotati-l in tigaie timp de 2 min, cu cateii de usturoi pe care ii taiati in prealabil pe jumatate, sare si piper dupa gust, iar la sfarsit stingeti cu vin alb
• optional puteti sota bucatile de rasol intr-o tigaie cca 1 min. pe fiecare parte, pentru a-i conferi o crusta rumena, lucioasa.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci