Se curata puiul, se tine pe flacara mare, se freaca cu malai si se spala bine. Se goleste de intestine si se pune intreg sa fiarba impreuna cu un raso
Se curata puiul, se tine pe flacara mare, se freaca cu malai si se spala bine. Se goleste de intestine si se pune intreg sa fiarba impreuna cu un rasol de vaca si o bucata de costita afumata. Se acopera cu multa apa si se fierbe descoperit. Cand furculita patrunde usor in carne, se scoate puiul si se pune sa fiarba zarzavatul pentru supa, se adauga o lingura de sare, piper boabe si o foaie de dafin. Se curata oasele de carne, se pun intr-un prosop curat si se bat cu un batator de lemn pana cand se sfarama bine. Se pun iar in oala cu supa, iar carnea de pui se pastreaza intr-o farfurie pana cand se serveste rasolul. La fiert se poate pune o crenguta de cimbru. Zarzavatul se scoate o data cu carnea de vaca si costita afumata, se taie felii si se asaza in farfurii. Zeama in care au fiert se strecoara de doua ori prin tifon curat si se serveste cu bucati de carne de pui. Tot ceea ce ramane poate fi folosit pentru racitura. In zeama de carne
se adauga mujdei de usturoi strecurat, apoi se toarna peste carnea din farfurii.
Racitura se tine la rece si se serveste de pe o zi pe alta, ca aperitiv.
Alte retete:
Pui la cuptor
Pui la rotisor
Piftie de pui
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzarePrajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...
Prajitura cu crema caramelPuii curatati, goliti si spalati, se umplu cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatit de...
Pui surprizaTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii