Rasol frantuzesc

Se curata puiul, se tine pe flacara mare, se freaca cu malai si se spala bine. Se goleste de intestine si se pune intreg sa fiarba impreuna cu un raso

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 rasol de vaca
  • 100 g costita afumata
  • 4-5 morcovi
  • ceapa
  • piper boabe
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • usturoi

Mod de preparare

Se curata puiul, se tine pe flacara mare, se freaca cu malai si se spala bine. Se goleste de intestine si se pune intreg sa fiarba impreuna cu un rasol de vaca si o bucata de costita afumata. Se acopera cu multa apa si se fierbe descoperit. Cand furculita patrunde usor in carne, se scoate puiul si se pune sa fiarba zarzavatul pentru supa, se adauga o lingura de sare, piper boabe si o foaie de dafin. Se curata oasele de carne, se pun intr-un prosop curat si se bat cu un batator de lemn pana cand se sfarama bine. Se pun iar in oala cu supa, iar carnea de pui se pastreaza intr-o farfurie pana cand se serveste rasolul. La fiert se poate pune o crenguta de cimbru. Zarzavatul se scoate o data cu carnea de vaca si costita afumata, se taie felii si se asaza in farfurii. Zeama in care au fiert se strecoara de doua ori prin tifon curat si se serveste cu bucati de carne de pui. Tot ceea ce ramane poate fi folosit pentru racitura. In zeama de carne

se adauga mujdei de usturoi strecurat, apoi se toarna peste carnea din farfurii.
Racitura se tine la rece si se serveste de pe o zi pe alta, ca aperitiv.

Alte retete:

Pui la cuptor

Pui la rotisor

Piftie de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc