Se curata puiul, se tine pe flacara mare, se freaca cu malai si se spala bine. Se goleste de intestine si se pune intreg sa fiarba impreuna cu un raso
Se curata puiul, se tine pe flacara mare, se freaca cu malai si se spala bine. Se goleste de intestine si se pune intreg sa fiarba impreuna cu un rasol de vaca si o bucata de costita afumata. Se acopera cu multa apa si se fierbe descoperit. Cand furculita patrunde usor in carne, se scoate puiul si se pune sa fiarba zarzavatul pentru supa, se adauga o lingura de sare, piper boabe si o foaie de dafin. Se curata oasele de carne, se pun intr-un prosop curat si se bat cu un batator de lemn pana cand se sfarama bine. Se pun iar in oala cu supa, iar carnea de pui se pastreaza intr-o farfurie pana cand se serveste rasolul. La fiert se poate pune o crenguta de cimbru. Zarzavatul se scoate o data cu carnea de vaca si costita afumata, se taie felii si se asaza in farfurii. Zeama in care au fiert se strecoara de doua ori prin tifon curat si se serveste cu bucati de carne de pui. Tot ceea ce ramane poate fi folosit pentru racitura. In zeama de carne
se adauga mujdei de usturoi strecurat, apoi se toarna peste carnea din farfurii.
Racitura se tine la rece si se serveste de pe o zi pe alta, ca aperitiv.
Alte retete:
Pui la cuptor
Pui la rotisor
Piftie de pui
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryEu sunt fan mere acrișoare, din cele verzi și ies tare bune deserturile cu ele, iar adăugând de data aceasta și...
Desert placinta cu mere si perePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii