Rasol frantuzesc

Se curata puiul, se tine pe flacara mare, se freaca cu malai si se spala bine. Se goleste de intestine si se pune intreg sa fiarba impreuna cu un raso

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 rasol de vaca
  • 100 g costita afumata
  • 4-5 morcovi
  • ceapa
  • piper boabe
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • usturoi

Mod de preparare

Se curata puiul, se tine pe flacara mare, se freaca cu malai si se spala bine. Se goleste de intestine si se pune intreg sa fiarba impreuna cu un rasol de vaca si o bucata de costita afumata. Se acopera cu multa apa si se fierbe descoperit. Cand furculita patrunde usor in carne, se scoate puiul si se pune sa fiarba zarzavatul pentru supa, se adauga o lingura de sare, piper boabe si o foaie de dafin. Se curata oasele de carne, se pun intr-un prosop curat si se bat cu un batator de lemn pana cand se sfarama bine. Se pun iar in oala cu supa, iar carnea de pui se pastreaza intr-o farfurie pana cand se serveste rasolul. La fiert se poate pune o crenguta de cimbru. Zarzavatul se scoate o data cu carnea de vaca si costita afumata, se taie felii si se asaza in farfurii. Zeama in care au fiert se strecoara de doua ori prin tifon curat si se serveste cu bucati de carne de pui. Tot ceea ce ramane poate fi folosit pentru racitura. In zeama de carne

se adauga mujdei de usturoi strecurat, apoi se toarna peste carnea din farfurii.
Racitura se tine la rece si se serveste de pe o zi pe alta, ca aperitiv.

Alte retete:

Pui la cuptor

Pui la rotisor

Piftie de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Este o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!

Ciorba de pui cu bulion de zarzare
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema caramel
1
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Pui surpriza
2
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Puii curatati, goliti si spalati, se umplu cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatit de...

Pui surpriza
Tort cu mousse alb si fructe de padure
3
Torturi

Tort cu mousse alb si fructe de padure

Tortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...

Tort cu mousse alb si fructe de padure
Chec cu nuci si rahat
4
Retete de Pasti

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

Chec cu nuci si rahat
Bors de miel
5
Retete de Pasti

Bors de miel

Traditional in zona Dobrogei!

Bors de miel
Parteneri
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
ReteteCulinare.RO

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci