Curatam rata ca orice pasare, se trece peste flacara vie, se freaca usor cu malai ca sa ramina alba, apoi se goleste de intestine si de maÂruntaie
Curatam rata ca orice pasare, se trece peste flacara vie, se freaca usor cu malai ca sa ramina alba, apoi se goleste de intestine si de maÂruntaie. Maruntaiele se spala cu multa apa rece si se pun la fiert in apa rece impreuna cu restul de carne. Rata se fierbe cu zarzavat de supa si o ceapa taiata in doua. Cind carnea se poate consuma, se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte cit se pregateste sosul. Se curata doua cepe, se toaca marunt si se calesc in ulei incins. Cind ceapa s-a inmuiat usor, se adauga putina apa, se acopera cratita si se lasa pina cind ceapa devine sticloasa. Se stinge ceapa cu bulion desfacut in putina apa rece, se adauga o lingurita de faina, o lingura de otet si o lingura de zahar. Se fierbe la foc mic zece minute, dupa care se pune carnea peste sos si se acopera cu o cana de supa in care a fiert. Maslinele se fierb separat si se clatesc cu apa rece, apoi se pun in sos sa dea citeva clocote impreuna cu carnea. Mincarea se ia de .pe foc atunci cind carnea este bine fiarta.
Alte retete recomandate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii