Rata cu otet de mere

Se curata guliile si se pun la fiert in apa sarata timp de 5 minute. Se scurg de apa, se toarna peste ele uleiul si mierea si se lasa sa se rumeneas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati de piept de rata
  • 500 gr. gulii
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri otet de mere
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel

Mod de preparare

Se curata guliile si se pun la fiert in apa sarata timp de 5 minute. Se scurg de apa, se toarna peste ele uleiul si mierea si se lasa sa se rumeneasca la foc puternic intr-o tigaie. Se micsoreaza focul, se adauga 15 cl. de apa, se presara piperul, se acopera tigaia si se mai tine la foc inca 15 min. Se presara sare peste gulii si se ia de pe foc. Se aseaza carnea de rata intr-o tigaie si se rumeneste la foc moderat. Se indeparteaza grasimea care s-a topit si se lasa pieptii de rata in continuare pe foc timp de 6 min. Se scot pieptii de rata din tigaie, se pune otetul de mere si se fierbe un minut. Se pun pieptii de rata inapoi in tigaie, se acopera cu un capac si se lasa sa se odihneasca timp de 10 min. pe aragazul oprit.
Se taie pieptii de rata felii subtiri, se aseaza pe un platou, se inconjoara cu guliile fierte si se decoreaza cu cateva frunzulite de patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Desert tort de ciocolata Tuxedo
Bucataras.RO

Desert tort de ciocolata Tuxedo

Acest tort se numeste ” Tuxedo” deoarece este alb si negru exact ca un “Tuxedo” (in engleza = frac)....

Desert tort de ciocolata Tuxedo
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise