Se curata si se spala rata. Se presara cu sare si piper, se stropeste cu unt topit si se asaza intr-o tava unsa cu unt Se introduce la cuptor sa se r
Se curata si se spala rata. Se presara cu sare si piper, se stropeste cu unt topit si se asaza intr-o tava unsa cu unt Se introduce la cuptor sa se rumeneasca si sa se patrunda pentru aproximativ o ora. Se verifica daca pasarea este fripta si cand este aproape gata, se curata portocalele de coaja, se desfac in felii si se asaza in tava, peste rata. Se stropeste totul cu vin si se mai lasa la cuptor pentru un sfert de ora, la foc moderat.
Se taie rata in bucati, se asaza pe o farfurie si se serveste cu feliile de portocala si cu sosul de vin.
Alte retete carne recomandate
Ciulama de ciuperci
Piept de pui
Dovlecei umpluti

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii