Rata la cuptor

Se curata bine pasarea, se pudreaza cu putina sare si piper, se asaza intr-o punga obisnuita din carton care a fost impregnata in ulei. Se pune rata i

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o rata de peste 1 kg
  • 4 linguri de coniac
  • 1 pahar de vin alb sec
  • sare
  • piper
  • sos condimentat

Mod de preparare

Se curata bine pasarea, se pudreaza cu putina sare si piper, se asaza intr-o punga obisnuita din carton care a fost impregnata in ulei. Se pune rata in punga, se inchide si asaza in tava cuptorului potrivit de incins. Se pune o ceasca de ulei si tot atita apa si se lasa friptura sa se friga incet. Se intoarce punga, se mai adauga grasime, daca apa s-a evaporat, si cind friptura s-a rumenit se indeparteaza punga.
Se serveste cu sos condimentat, piure de cartofi si masline, separind copanele, iar pieptul taindu-l in felii potrivite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori