Pentru reteta de rata la cuptor aveti nevoie de carne de rata, mere, ceapa, rozmarin, suc de lamaie, sos cu miere si mustar.
Rata se spala si se sareaza pe interior si exterior. Se umplue apoi cu ceapa taiata in patru si cu merele decojite, taiate tot in patru si stropite cu suc de lamaie. Se adauga rozmarinul si se coase deschizatura cu ata de bucatarie. Se asaza rata cu pieptul in jos pe grilajul unei tavi speciale, sub fundul careia se asaza 2,5 l de apa. Se coace rata timp de 45 de minute, in cuptorul incalzit la 180 grade. Se itoarce si se mai coace 75 de minute. Intre timp se completeaza apa evaporata, din cand in cand. In ultimele 10 minute se pune tava pe foc mare, iar rata se unge cu apa rece sarata. Dupa ce e gata, se scoate rata si se tine la cald. In sosul ramas in tava se adauga 2 linguri apa rece. Se adauga in sosul ramas sosul cu miere si mustar, se amesteca bine si se pune la incalzit.
Rata se serveste cu sos, cu mere, cu galuste de cartofi si cu varza rosie calita.
Alte retete care contin carne:
Tocanita de pui
Friptura de vita la cuptor
Drob de pui
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii