Ravioli cu carne de pui si spanac

Ravioli cu carne de pui si spanac este o mancare cu paste delicioasa si consistenta. Va invit sa va faceti propriile paste ravioli, sunt mult mai gustoase facute in casa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ravioli cu carne de pui si spanac

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • faina - 300 g
  • oua - 2 bucati
  • sos de tomate - 500 g
  • ulei - 50 ml
  • unt - 50 g
  • cascaval - 50 g
  • sare dupa gust
  • Pentru umplutura :
  • carne de pui - 350 g
  • spanac - 500 g
  • ceapa - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • oua - 1 bucata
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ravioli cu carne de pui si spanac este o mancare cu paste delicioasa si consistenta. Spanacul se curata, se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare, se trece sub jet de apa rece, se scurge si se taie marunt. Carnea de pui se spala cu apa rece, se fierbe in apa cu sare si se taie marunt. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Oul se trece sub jet de apa rece. Faina se cerne pe planseta; in mijloc se face un gol in care se pun 2 oua, sare si se framanta bine, obtinandu-se o coca de taitei de consistenta potrivita. Se lasa in repaus 10 minute. Spanacul se amesteca cu carnea de pasare. Ceapa se inabusa in 25 ml apa, se adauga sare, piper, se raceste putin, se adauga un ou, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, cascaval ras si se amesteca bine. Coca framantata se intinde in foaie de taitei de 2-3 cm grosime, se taie in patrate de 6 cm si se decupeaza in forme rotunde. Pe fiecare bucata se aseaza gramajoare din compozitia de carne cu spanac, se umezesc marginile la doua laturi de la fiecare bucata cu putin albus sau apa. Se impatureste si se preseaza marginile cu o furculita pentru a se lipi bine. Ravioli obtinuti se fierb in apa clocotita cu sare cca 15 minute. Se scot intr-un vas cu apa rece, se spala, se aseaza in platoul uns cu unt. Se toarna sosul format deasupra, se presara cascaval ras, se pun bucati de unt si se pastreaza la cuptor 5-7 minute.

Ravioli se mai pot prepara astfel: coca framantata se intinde in foaie de 2-3 cm grosime; pe jumatate din foaie se aseaza la distante egale gramajoare din compozitia de carne. Spatiile dintre gramajoarele din compozitia de carne se umezesc cu albus de ou sau apa, folosindu-se o pensula. Se acopera cu cealalta jumatate a foii de taitei, iar spatiile care au fost umezite se preseaza cu furculita pentru a se lipi bine; ravioli se decupeaza cu ruleta.



Ravioliul cu carne de pui si spanac se va servi cald, cate 5-6 bucati per portie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Inghetata de lapte

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Cele mai apreciate rețete
Placinta quatro formaggi
1
Aluaturi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
2
Mancaruri cu legume

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Legume de vara la cuptor
4
Mancaruri cu legume

Legume de vara la cuptor

O reteta delicioasa si foarte usoara. Cantitatile si legumele sunt la alegerea fiecaruia. Retete de vara.

Legume de vara la cuptor
Piept de pui umplut cu ricotta si spanac
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui umplut cu ricotta si spanac

O reteta gustoasa si usor de preparat

Piept de pui umplut cu ricotta si spanac
Parteneri
Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar
Bucataras.RO

Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar

Sunt foarte incantata si onorata sa fac parte din aceasta provocare lansata de Delikat pentru noua gama de produse cu...

Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta