Ravioli cu carne de pui si spanac

Ravioli cu carne de pui si spanac este o mancare cu paste delicioasa si consistenta. Va invit sa va faceti propriile paste ravioli, sunt mult mai gustoase facute in casa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ravioli cu carne de pui si spanac

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • faina - 300 g
  • oua - 2 bucati
  • sos de tomate - 500 g
  • ulei - 50 ml
  • unt - 50 g
  • cascaval - 50 g
  • sare dupa gust
  • Pentru umplutura :
  • carne de pui - 350 g
  • spanac - 500 g
  • ceapa - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • oua - 1 bucata
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ravioli cu carne de pui si spanac este o mancare cu paste delicioasa si consistenta. Spanacul se curata, se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare, se trece sub jet de apa rece, se scurge si se taie marunt. Carnea de pui se spala cu apa rece, se fierbe in apa cu sare si se taie marunt. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Oul se trece sub jet de apa rece. Faina se cerne pe planseta; in mijloc se face un gol in care se pun 2 oua, sare si se framanta bine, obtinandu-se o coca de taitei de consistenta potrivita. Se lasa in repaus 10 minute. Spanacul se amesteca cu carnea de pasare. Ceapa se inabusa in 25 ml apa, se adauga sare, piper, se raceste putin, se adauga un ou, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, cascaval ras si se amesteca bine. Coca framantata se intinde in foaie de taitei de 2-3 cm grosime, se taie in patrate de 6 cm si se decupeaza in forme rotunde. Pe fiecare bucata se aseaza gramajoare din compozitia de carne cu spanac, se umezesc marginile la doua laturi de la fiecare bucata cu putin albus sau apa. Se impatureste si se preseaza marginile cu o furculita pentru a se lipi bine. Ravioli obtinuti se fierb in apa clocotita cu sare cca 15 minute. Se scot intr-un vas cu apa rece, se spala, se aseaza in platoul uns cu unt. Se toarna sosul format deasupra, se presara cascaval ras, se pun bucati de unt si se pastreaza la cuptor 5-7 minute.

Ravioli se mai pot prepara astfel: coca framantata se intinde in foaie de 2-3 cm grosime; pe jumatate din foaie se aseaza la distante egale gramajoare din compozitia de carne. Spatiile dintre gramajoarele din compozitia de carne se umezesc cu albus de ou sau apa, folosindu-se o pensula. Se acopera cu cealalta jumatate a foii de taitei, iar spatiile care au fost umezite se preseaza cu furculita pentru a se lipi bine; ravioli se decupeaza cu ruleta.



Ravioliul cu carne de pui si spanac se va servi cald, cate 5-6 bucati per portie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa