Se curata si se oparesc rinichii cu apa clocotita, dupa care se tin in apa rece o ora. intr-o cratita emailata cu peretii inalti se pune la incalzit u
Se curata si se oparesc rinichii cu apa clocotita, dupa care se tin in apa rece o ora.
intr-o cratita emailata cu peretii inalti se pune la incalzit uleiul, apoi se pun sa se inmoaie zarzavatul de supa, curatat si taiat fideluta, impreuna cu ceapa tocata. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba incet, o jumatate de ora. Se adauga din cind in cind apa rece.
4 •
Se curata ciupercile, se taie felii subtiri dupa ce s-au spalat in mai multe ape reci, se pun intr-o oala separat, sa scada cu o lingura de ulei si un praf de sare. Cand s-au inmuiat usor se pun peste zarzavat, se adauga rinichii si se acopera cu o ceasca de apa calda. Se fierbe inabusit o jumatate de ora, se adauga vinul, sare, piper si se continua fierberea. Inainte cu cinci minute de a lua oala de pe foc, se adauga rosia taiata felii subtiri. Rinichii se scot pe un platou, iar zarzavatul calit impreuna cu ciupercile se asaza pe marginea platoului.
Se decoreaza cu frunze verzi de salata si se serveste mancarea fierbinte.
Alte retete care contin carne:
Pui cu dovlecei
Tocanita cu ardei
Tocanita de vita
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii