Rinichi cu sos de legume

Se curata si se oparesc rinichii cu apa clocotita, dupa care se tin in apa rece o ora. intr-o cratita emailata cu peretii inalti se pune la incalzit u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr rinichi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • sare
  • 1 ceasca de ulei
  • 100 gr ciuperci
  • 1 pahar de vin alb
  • piper boabe
  • 1 rosie decojita

Mod de preparare

Se curata si se oparesc rinichii cu apa clocotita, dupa care se tin in apa rece o ora.

intr-o cratita emailata cu peretii inalti se pune la incalzit uleiul, apoi se pun sa se inmoaie zarzavatul de supa, curatat si taiat fideluta, impreuna cu ceapa tocata. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba incet, o jumatate de ora. Se adauga din cind in cind apa rece.

4 •

Se curata ciupercile, se taie felii subtiri dupa ce s-au spalat in mai multe ape reci, se pun intr-o oala separat, sa scada cu o lingura de ulei si un praf de sare. Cand s-au inmuiat usor se pun peste zarzavat, se adauga rinichii si se acopera cu o ceasca de apa calda. Se fierbe inabusit o jumatate de ora, se adauga vinul, sare, piper si se continua fierberea. Inainte cu cinci minute de a lua oala de pe foc, se adauga rosia taiata felii subtiri. Rinichii se scot pe un platou, iar zarzavatul calit impreuna cu ciupercile se asaza pe marginea platoului.
Se decoreaza cu frunze verzi de salata si se serveste mancarea fierbinte.

Alte retete care contin carne:

Pui cu dovlecei

Tocanita cu ardei

Tocanita de vita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Lichior de menta
3
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri