Rinichi sote

Se curata rinichii de grasime, se taie in doua si se oparesc cu apa clocotita. Se tin o ora in apa rece ca sa-si piarda mirosul, dupa care se taie fel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr rinichi de porc sau de manzat
  • 3 cepe
  • 100 gr de unt
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 1 paharel de vin alb
  • 1 lingura de bulion
  • cimbru

Mod de preparare

Se curata rinichii de grasime, se taie in doua si se oparesc cu apa clocotita. Se tin o ora in apa rece ca sa-si piarda mirosul, dupa care se taie felii subtiri si se inabusa cu jumatate din cantitatea de grasime. In restul de grasime se caleste ceapa tocata pana cand devine sticloasa. In sosul de ceapa se adauga rinichii si bulionul, se sareaza si se pipereaza, dupa gust, se adauga vinul si cimbrul, apoi se acopera oala si se mai tine pe foc mic zece minute.
Se servesc fierbinti, cu garnitura de macaroane cu sos de rosii sau cu garnitura de cartofi cu unt.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Tocanita de vitel

Musaca de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori