Rulada Curcubeu

Explozie de culoare si gust!!

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Rulada Curcubeu

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui fara piele si os
  • 2 ardei kapia rosu
  • 1 legatura de marar verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 capatana mica de sfecla rosie
  • fiarta un pic in apa cu sare
  • 5-6 catei de usturoi
  • legume
  • piper boape si macinat
  • sare
  • cimbrisor uscat
  • un pic de rozmarin uscat
  • ulei
  • un paharel de vin alb sec
  • 3 feliute de cascaval
  • cateva scobitori din bambus
  • o bucata ata de bucatarie

Mod de preparare

Pieptul spalat si zvantat, se taie pe lung, pe mijloc si in lateral, pe ambele parti, astfel incat sa formam 3 buzunarele. Eu am avut 2 jumatati de piept in caserola si am fost nevoita sa fac cate un buzunarel la fiecare, apoi le-am suprapus si ,lipit' cu o bucata de cascaval, astfel formand buzunarelul din mijloc, cel cu verdeata.

Se sareaza, se condimenteaza si se pipereaza pieptul in exterior, dar si in buzunarele.

Verdeata spalata se toaca si apoi se da la blender cu un praf de sare, o lingura ulei, 2 catei de usturoi, ardeiul spalat si taiat se da la blender impreuna cu un praf de sare, piper si un strop de ulei de masline; la fel si bucatile de sfecla rosie fiarta se dau la blender cu un praf de sare, un strop de ulei si un praf de piper, astfel obtinand 3 paste cremoase.

In primul buzunar introducem pasta de ardei cu un bastonas subtire de cascaval, la mijloc umplem cu pasta de verdeata si un bastonas de cascaval si in ultimul buzunarel, punem pasta de sfecla rosie si la fel ,un bastonas de cascaval. Eu am prins marginile cu scobitori de bambus. Cascavalul are rolul de a lega rulada.

Se strange cu grija, apoi se prinde pieptul cu ata de bucatarie, se asaza in tava mai inalta, se stropeste cu un pic de ulei, un praf de sare, cimbrisor si rozmarin uscat, cu Secretul Gustului Legume, se toarna vinul alb, se completeaza cu apa, se presara cateva boabe de piper si se feliaza 2-3 catei de usturoi; acoperim cu folie de aluminiu sau capac (eu am avut tava yena cu capac) si dam la cuptor cca. 25 de minute, apoi descoperim si lasam sa se rumeneasca frumos. Se scoate pieptul afara, taiem si scoatem ata de bucatarie, indepartam scobitorile si punem deasupra felii de cascaval, mai dam 5 minute la cuptor sa se topeasca cascavalul pe piept, apoi scoatem si ungem deasupra cu cele 3 paste, in 3 fasii egale, presaram deasupra cateva fire de rozmarin uscat si cateva boabe de piper sa mai lasam 5 minute. Rulada se taie dupa ce am lasat-o sa se raceasca un pic. Este delicioasa, plina de culoare si arome!!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori