Rulada din piept de curcan

Mincare de spanac Se fierbe spanacul, se strecoara si se pune intr-un vas cu teflon, se toarna laptele si un amestec de cateva linguri de faina cu us

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (6 persoane): o jumatate de piept de curcan taiat orizontal dar nu complet
  • asa incit sa se poate deschide intr-o bucata mai mare (dublu de mare)
  • care se bate ca pentru snitele dar putin mai groasa
  • brinza (mozarella
  • sau alta dupa preferinte)
  • mincare de spanac mai ingrosata (proaspata sau resturi din ziua precedenta)

Mod de preparare

Mincare de spanac

Se fierbe spanacul, se strecoara si se pune intr-un vas cu teflon, se toarna laptele si un amestec de cateva linguri de faina cu usturoi inmuiate in lapte, se lasa sa fiarba, invartind din cand in cand, se potriveste de sare, piper, marar tocat. Se ia de pe foc si se pun 1-2 linguri de otet balsamic. Se poate servi cu chiftele, cu carne (gatita in orice fel dar fara sos), cu oua fierte sau facute ochiuri, iar in zilele urmatoare se poate pune in "Rulada de curcan".

Rulada

Carnea se bate intre 2 foi de plastic pina are grosimea dorita, apoi se sareaza, se pipereaza. Se acopera cu feliile de brinza apoi se pune peste feliile de brinza spanacul, dar nu se intinde chiar pina la margini, ca sa se poata inchide rulada cu scobitori la toate capetele. Se aseaza intr-o tava cu putina apa si citeva cubulete de unt sau margarina, se acopera cu foile de aluminiu si se coace pina este gata (este gata atunci cind impunsa cu o scobitoare, lichidele care curg sunt netulbure (clear liquids) aproximativ 35 - 40 minute. Se ia aluminiul de pe ea, se mareste temperatura ca sa se bronzeze rapid fara sa se usuce si se scoate. Se lasa sa se odihneasca citeva minute ca sa se poata taia fara sa se imprastie.
Se taie felii si se aseaza pe un platou in jurul unei movilite de cartofi piure, sau cartofi natur.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
1
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
3
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
5
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Parteneri
Desert tort de biscuiti fara coacere
Bucataras.RO

Desert tort de biscuiti fara coacere

Pentru Mos Craciun! Un tort ciocolatos gatit asa frumos, eu zic ca merge pe masa de sarbatoare! Dar asta e doar parerea mea,...

Desert tort de biscuiti fara coacere
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide