Rulada din piept de pui

Rulada din piept de pui alaturi de garnitura de mazare reprezinta cina sau pranzul. Daca alegeti sa o preparati fara garnitura o puteti servi pe post de aperitiv.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada din piept de pui

Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui dezosat
  • - 1 ardei kapia copt
  • - 1 morcov mic
  • - 1 bucatica de telina
  • - 1 mar (optional)
  • - 4-5 ciuperci
  • - 1 ou
  • - 1/2 legatura marar
  • - 1/2 legatura patrunjel
  • - cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se cresteaza in doua se bate cu ciocanul de snitele.
Se taie ardeiul, ciupercile si morcovul marunt, telina si marul se dau pe razatoarea mica, se calesc putin, se adauga sare, marar, patrunjel si ou. Se aseaza pe pieptul de pui, se ruleaza si se leaga cu ata. Se aseaza in tava unsa cu ulei. Se rotesc putin prin uleiul din tava si se pudreaza cu piper si cimbru. Se dau la cuptor, cand sunt gata se scoate ata si se feliaza.
Se pot servi ca aperitive sau ca fel de baza alaturi de diferite garnituri.

Garnitura:
- 1 borcan mazare (conserva)
- 1 lingurita de vegeta
- 1 lingura zahar
- 1 lingura faina
- 3-4 linguri ulei
- patrunjel tocat

Mazarea se scurge de zeama care se pune pune deoparte. Se pune ulei intr-o cratita se incalzeste , se adauga mazarea, se caleste putin , se adauga o parte de zeama din conserva si o parte de apa atat cat sa acopere mazarea. Se adauga vegeta si zaharul si se lasa sa fiarba putin.
Intr-un bol se amesteca faina cu apa la inceput doar putina apa pt a evita cocoloasele, apoi se mai dilueaza putin si se adauga peste mazare. Se lasa la fiert pana se ingroasa dar nu foarte tare si la sfarsit se adauga patrunjelul tocat.


Rulada de piept de pui poate fi servita ca aperitiv sau fel principal de mancare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tort cu capsuni si mac
1
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
2
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
3
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Pui surpriza
4
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Cledne
5
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii