Rulada din piept de pui

Rulada din piept de pui alaturi de garnitura de mazare reprezinta cina sau pranzul. Daca alegeti sa o preparati fara garnitura o puteti servi pe post de aperitiv.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada din piept de pui

Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui dezosat
  • - 1 ardei kapia copt
  • - 1 morcov mic
  • - 1 bucatica de telina
  • - 1 mar (optional)
  • - 4-5 ciuperci
  • - 1 ou
  • - 1/2 legatura marar
  • - 1/2 legatura patrunjel
  • - cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se cresteaza in doua se bate cu ciocanul de snitele.
Se taie ardeiul, ciupercile si morcovul marunt, telina si marul se dau pe razatoarea mica, se calesc putin, se adauga sare, marar, patrunjel si ou. Se aseaza pe pieptul de pui, se ruleaza si se leaga cu ata. Se aseaza in tava unsa cu ulei. Se rotesc putin prin uleiul din tava si se pudreaza cu piper si cimbru. Se dau la cuptor, cand sunt gata se scoate ata si se feliaza.
Se pot servi ca aperitive sau ca fel de baza alaturi de diferite garnituri.

Garnitura:
- 1 borcan mazare (conserva)
- 1 lingurita de vegeta
- 1 lingura zahar
- 1 lingura faina
- 3-4 linguri ulei
- patrunjel tocat

Mazarea se scurge de zeama care se pune pune deoparte. Se pune ulei intr-o cratita se incalzeste , se adauga mazarea, se caleste putin , se adauga o parte de zeama din conserva si o parte de apa atat cat sa acopere mazarea. Se adauga vegeta si zaharul si se lasa sa fiarba putin.
Intr-un bol se amesteca faina cu apa la inceput doar putina apa pt a evita cocoloasele, apoi se mai dilueaza putin si se adauga peste mazare. Se lasa la fiert pana se ingroasa dar nu foarte tare si la sfarsit se adauga patrunjelul tocat.


Rulada de piept de pui poate fi servita ca aperitiv sau fel principal de mancare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Cornuri pufoase cu magiun
Bucataras.RO

Cornuri pufoase cu magiun

Cum nu prea trece nici un week-end fara desert trebuia sa fac ceva bun si acum. Eu am urat mereu aluaturile dospite, nu sa le...

Cornuri pufoase cu magiun
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!