Rulada din piept de pui

Rulada din piept de pui alaturi de garnitura de mazare reprezinta cina sau pranzul. Daca alegeti sa o preparati fara garnitura o puteti servi pe post de aperitiv.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada din piept de pui

Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui dezosat
  • - 1 ardei kapia copt
  • - 1 morcov mic
  • - 1 bucatica de telina
  • - 1 mar (optional)
  • - 4-5 ciuperci
  • - 1 ou
  • - 1/2 legatura marar
  • - 1/2 legatura patrunjel
  • - cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se cresteaza in doua se bate cu ciocanul de snitele.
Se taie ardeiul, ciupercile si morcovul marunt, telina si marul se dau pe razatoarea mica, se calesc putin, se adauga sare, marar, patrunjel si ou. Se aseaza pe pieptul de pui, se ruleaza si se leaga cu ata. Se aseaza in tava unsa cu ulei. Se rotesc putin prin uleiul din tava si se pudreaza cu piper si cimbru. Se dau la cuptor, cand sunt gata se scoate ata si se feliaza.
Se pot servi ca aperitive sau ca fel de baza alaturi de diferite garnituri.

Garnitura:
- 1 borcan mazare (conserva)
- 1 lingurita de vegeta
- 1 lingura zahar
- 1 lingura faina
- 3-4 linguri ulei
- patrunjel tocat

Mazarea se scurge de zeama care se pune pune deoparte. Se pune ulei intr-o cratita se incalzeste , se adauga mazarea, se caleste putin , se adauga o parte de zeama din conserva si o parte de apa atat cat sa acopere mazarea. Se adauga vegeta si zaharul si se lasa sa fiarba putin.
Intr-un bol se amesteca faina cu apa la inceput doar putina apa pt a evita cocoloasele, apoi se mai dilueaza putin si se adauga peste mazare. Se lasa la fiert pana se ingroasa dar nu foarte tare si la sfarsit se adauga patrunjelul tocat.


Rulada de piept de pui poate fi servita ca aperitiv sau fel principal de mancare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide