Rulou de vitel umplut cu creier si orez

Pentru rulou de vitel umplut cu creier si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Creierul se curata de membrana, se tine 10 minute in apa rece.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel fara os - 600 g
  • creier de vita - 200 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 50 g
  • orez - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • pasta de tomate - 25 g
  • oua - 2 bucati
  • apa - 700 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru rulou de vitel umplut cu creier si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Creierul se curata de membrana, se tine 10 minute in apa rece, pentru eliminarea sangelui. Ceapa se curata, se spala: 50 g se taie marunt, iar 50 g se taie felii. Ouale se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Ceapa taiata marunt si orezul se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga 200 ml apa, vin si se fierbe la cuptor 10 min, intr-un vas acoperit. Pilaful obtinut se raceste. Creierul se fierbe, se raceste, se taie bucati, se amesteca cu pilaf, oua, patrunjel verde, sare si piper. Compozitia se imparte in 5 bucati, se pune cate o bucata pe fiecare rulou si se ruleaza; capetele se trec prin faina, se introduc in cuptor in tava unsa cu 50 ml ulei si 100 ml apa si se frig pe ambele parti. Se adauga morcovi, ceapa, patrunjel radacina si se fierb impreuna. Se scot rulourile separat din jiul format, se paseaza, se adauga pasta de tomate si faina dizolvata in 25 ml apa; se adauga 500 ml apa si cubul MAGGI. Sosul se toarna peste rulouri si se fierb cca 20 minute.

Ruloul de vitel umplut cu creier si orez se serveste cald.


 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Chiftele de cartofi cu dovlecel
3
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Prajitura cu visine
4
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
5
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez