Pentru rulou de vitel umplut cu creier si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Creierul se curata de membrana, se tine 10 minute in apa rece.
Pentru rulou de vitel umplut cu creier si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Creierul se curata de membrana, se tine 10 minute in apa rece, pentru eliminarea sangelui. Ceapa se curata, se spala: 50 g se taie marunt, iar 50 g se taie felii. Ouale se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Ceapa taiata marunt si orezul se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga 200 ml apa, vin si se fierbe la cuptor 10 min, intr-un vas acoperit. Pilaful obtinut se raceste. Creierul se fierbe, se raceste, se taie bucati, se amesteca cu pilaf, oua, patrunjel verde, sare si piper. Compozitia se imparte in 5 bucati, se pune cate o bucata pe fiecare rulou si se ruleaza; capetele se trec prin faina, se introduc in cuptor in tava unsa cu 50 ml ulei si 100 ml apa si se frig pe ambele parti. Se adauga morcovi, ceapa, patrunjel radacina si se fierb impreuna. Se scot rulourile separat din jiul format, se paseaza, se adauga pasta de tomate si faina dizolvata in 25 ml apa; se adauga 500 ml apa si cubul MAGGI. Sosul se toarna peste rulouri si se fierb cca 20 minute.
Ruloul de vitel umplut cu creier si orez se serveste cald.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiV-ati prins ca e dedicat, asa ca nu-mi cereti, nu impart la nimeni, stiti cum a zis cineva: daca va place, va faceti! :)) O...
Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii