Rulouri de pui cu sos de vin

Reteta de rulouri de pui cu sos de vin este recomandarea culinar.ro pentru mesele festive. Pentru a prepara aceste rulouri aveti neveoie de piept de pui, vin alv, verdeata, usturoi, unt, cartofi si mozzarella.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc piept de pui
  • 400 ml vin alb
  • 4-5 linguri ulei
  • 1-2 crengute cimbru
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 100 gr unt
  • 8 cartofi
  • 8 cubulete mozzarella

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui fasii si se bate. Se ung fasiile cu unt, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, apoi se ruleaza strans. Se pun intr-o tava, se stropesc cu apa si se introduc in cuptor. Separat, se fierb cartofii in apa cu sare. Se scot, apoi se lasa la racit. Cartofii se taie pe jumatate si se introduc cate un cubulet de unt si unul de mozzarella, apoi se infasoara in folie de aluminiu. Se curata usturoiul, se zdrobeste, apoi se amesteca cu untul topit in prealabil. Se adauga ulei, vin si cimbrul. Sosul preparat se toarna peste rulourile de pui si se mai lasa in cuptor 30 de minute. Cartofii se dau la cuptor 10-15 minute.


Cartofii se servesc cu pieptul de pui si se stropesc cu sosul aromat.
Alte retete culinare:
Tocanita de pui
Mancare de mazare
Cartofi la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori