Rulouri picante

Rulourile picante se fac usor, rapid, sunt delicioase si va vor scoate mereu din incurcatura atunci cand apare cineva pe neasteptate la masa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Rulouri picante

Ingrediente

  • o jumatate piept de pui
  • o vanata
  • un dovlecel
  • 200 gr urda
  • 150 gr bacon
  • 200 gr smantana
  • ardei gras rosu
  • fulgi de ardei iue
  • praf de usturoi
  • boia de ardei dulce
  • cimbru
  • menta
  • vin alb
  • sare

Mod de preparare

Vanata si dovlecelul se taie in felii subtiri pe lung cu ajutorul unei razatoare.Pieptul se taie file si se bate cu ciocanul de snitele.Urda se amesteca cu fulgi de ardei iute ,sare,cimbru tocat ,un praf de usturoi ,menta si boia de ardei dulce.
Peste felia de vanata condimentata cu putina sare si fulgi de ardei asezam felia de piept de pui condimentam si pe acesta cu sare si putin praf de usturoi dupa care asezam doua felii de dovlecel .Peste feliile de dovlecel asezam pasta de urda intr-un strat subtire punem o fasie de ardei gras rosu la capat si rulam .Imbracam ruloul in doua fasii de bacon si il prindem cu o scobitoare.Asezam rulourile obtinute intr-o forma de graten unsa cu putin ulei de masline .Adaugam putin vin alb si dam forma la cuptor pentru 30 min la foc potrivit.
Cat timp rulourile stau la cuptor pregatim sosul de smantana astfel :amestecam smantana cu sare,fulgi de ardei iute,praf de usturoi,cimbru tocat fin si menta.Dam la rece pana in momentul servirii.


Rulourile picante se servesc ferbinti impreuna cu sosul de smantana.

Reteta de rulouri picante a fost propusa pe forumul Culinar.ro de lorynov.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide