Saculeti cu carne

Pentru a prepara aceasta reteta de saculeti cu carne, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, ou, sare, carne de oaie, ceapa, patrunjel, marar, boia dulce, boia iute, iaurt, usturoi, unt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500g faina
  • 1 ou
  • un varf lingurita sare
  • 240 ml apa calduta
  • Pentru umplutura
  • 500 g carne de oaie data prin masina de tocat
  • 1 ceapa rasa sau tocata fin
  • sare
  • piper
  • verdeata (marar sau patrunjel)
  • o lingura boia dulce
  • Pentru sos
  • 2 pahare iaurt
  • 2-3 catei de urturoi pisati
  • sare
  • 100 g unt
  • un praf de boia iute

Mod de preparare

Se face un aluat elastic, de forma unei bile, se acopera si se lasa sa stea putin. In continuare, se imparte aluatul in 4 si din fiecare bucata se intinde cate o foaie. Se taie foile in patrate de circa 4/4 cm. Se amesteca ingredientele pentru umplutura, se ia cu o lingura din aceasta compozitie si se pune in fiecare patrat.

Se strang colturile, formand saculete. Se pune la fiert apa cu sarea si o lingura de ulei. Cand clocoteste se adauga saculetii si se lasa sa fiarba cam 8 minute. Se scot si se aseaza pe un platou. Se incalzeste untul cu boiaua iute si se toarna peste saculeti.


Se servesc cu sos facut din iaurt si usturoi.

Alte retete recomandate:

Miel la cuptor

Iahnie de fasole

Ciuperci la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci