Sarmale

aconul se taie cubulete mici si se prajeste in untura. Dupa ce s-a prajit, se pune deoparte jumatate din grasimea ramasa. In jumatatea ramasa in tiga

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4 frunze de varza murata
  • 1 kg varza murata
  • 200 g carne tocata (de porc)
  • 200 g carne de porc
  • 1 fir carnat uscat
  • 200 g carne afumata
  • 3 cepe rosii
  • 200 g bacon
  • 2-3 ardei iuti
  • uscati
  • 20 g untura
  • Soric de slanina
  • 80 g orez
  • 2 oua
  • Boia
  • piper boabe
  • Foi de dafin
  • Crema de tocana
  • 400 ml smantana
  • 200 ml vin rosu

Mod de preparare

aconul se taie cubulete mici si se prajeste in untura. Dupa ce s-a prajit, se pune deoparte jumatate din grasimea ramasa. In jumatatea ramasa in tigaie se caleste ceapa maruntita. Se adauga carnea taiata cubulete, carnea afumata si carnatul feliat. Se condimenteaza cu piper. Se prajeste la foc mare. Cand carnea e aproape gata se adauga boia si vinul rosu, iar apoi foile de dafin, soricul si piperul boabe. Se amesteca bine, dupa care se adauga varza, cu zeama cu tot. Se mai toarna apa cat sa acopere bine varza si se fierbe la foc mic, acoperit. Se pregateste umplutura: se taie cealalta ceapa marunt si se caleste in untura pusa deoparte. Se toca carnea ramasa si, amestecand continuu, se prajeste putin cu ceapa. Cand incepe sa lase zeama, se presara boia, sare si piper. Se lasa sa se raceasca 30 de minute, iar apoi se amesteca cu orezul si cele 2 oua. Umpleti frunzele cu aceasta umplutura si puneti-le in oala de pe foc, peste varza. Se toarna smantana si apa cat sa acopere bine sarmalele. Se mai fierbe timp de o ora, dupa care se ingroasa cu un amestec de smantana si faina (200 ml smantana, 2 linguri faina). Se lasa sa se raceasca si se baga la frigider.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa