Sarmale campioane

Se taie slanina proaspata si se frige pentru jumere. Ingredientele se taie bucati mici si se amesteca bine intr-un vas mare. Se razuie peste telina. C

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vita
  • 1 kg de ficat de pui
  • 1 kg de ceafa sau sunca
  • 2 kg de slanina proaspata
  • 1 kg slanina afumata
  • 4 kg de orez
  • 2 kg de malai oparit
  • 12 cepe
  • 10 ardei dulci
  • 2 ardei iuti
  • 12 capatni de varza
  • frunze de hrean
  • frunze de gulie
  • 2 l zeama de rosii
  • sare
  • piper
  • 20 dg boia
  • 1 telina
  • 3 usturoi

Mod de preparare

Se taie slanina proaspata si se frige pentru jumere. Ingredientele se taie bucati mici si se amesteca bine intr-un vas mare. Se razuie peste telina. Compozitia se impachezeaza in frunze de hrean, de varza si de gulii si se fierbe in ceaun de cupru pana se inmoaie. Pe fundul vasului si pe lateral se pun frunzele de la legumele ramase si ciolan afumat dupa care se toana apa peste. Deasupra se pun bucatele de slanina afumata si se stropeste cu zeama de rosii. In timpul fierberii se poate degusta din cand in cand.
Alte retete carne recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Mazare cu ficatei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc