Sarmale campioane

Se taie slanina proaspata si se frige pentru jumere. Ingredientele se taie bucati mici si se amesteca bine intr-un vas mare. Se razuie peste telina. C

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vita
  • 1 kg de ficat de pui
  • 1 kg de ceafa sau sunca
  • 2 kg de slanina proaspata
  • 1 kg slanina afumata
  • 4 kg de orez
  • 2 kg de malai oparit
  • 12 cepe
  • 10 ardei dulci
  • 2 ardei iuti
  • 12 capatni de varza
  • frunze de hrean
  • frunze de gulie
  • 2 l zeama de rosii
  • sare
  • piper
  • 20 dg boia
  • 1 telina
  • 3 usturoi

Mod de preparare

Se taie slanina proaspata si se frige pentru jumere. Ingredientele se taie bucati mici si se amesteca bine intr-un vas mare. Se razuie peste telina. Compozitia se impachezeaza in frunze de hrean, de varza si de gulii si se fierbe in ceaun de cupru pana se inmoaie. Pe fundul vasului si pe lateral se pun frunzele de la legumele ramase si ciolan afumat dupa care se toana apa peste. Deasupra se pun bucatele de slanina afumata si se stropeste cu zeama de rosii. In timpul fierberii se poate degusta din cand in cand.
Alte retete carne recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Mazare cu ficatei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci