Sarmale cu afumatura

Sarmale cu afumatura, mancare traditionala cu carne de porc, "updatata" cu fumatura.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmale cu afumatura

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 3 cepe mari
  • 3 linguri de orez
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura cimbru
  • 2-3 kg varza murata
  • piper
  • 300 g costita afumata
  • 2-3 foi de dafin
  • sare

Mod de preparare

Sarmalele cu afumatura, o alta varianta, Speli varza, desfaci foile, scoti nervurile mai tari si le tai bucati. Treci carnea si ceapa prin masina de tocat si pui totul intr-un castron,. Adaugi orezul spalat si scurs, cimbrul si doua linguri de pasta de tomate. Condimentezi cu sare si piper dupa gust si omogenizezi bine compozitia.
Iei cu lingura carne si asezi pe foile de varza. Rulezi si introduci varza la capete. Dupa ce termini sarmalele, toci varza si asezi pe fundul vasului in care fierb. Se fierb aproximativ 30 de minute dupa care se baga la cuptor. Se pune peste varza tocata cateva felii de costita sau slanina afumata, foile de dafin si se aseaza sarmalele una langa alta, strans. Se pune restul costitei si se continua cu sarmale.
Se acopera cu varza tocata, diluezi in apa doua linguri de pasta de tomate si torni deasupra. Acoperi totul cu apa si le introduci la cuptor pentru doua ore. Se adauga apa din cand in cand deoarece vor scadea.


Evident, si sarmalele cu afumatura sunt cele mai bune cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia