Sarmale cu afumatura

Sarmale cu afumatura, mancare traditionala cu carne de porc, "updatata" cu fumatura.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmale cu afumatura

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 3 cepe mari
  • 3 linguri de orez
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura cimbru
  • 2-3 kg varza murata
  • piper
  • 300 g costita afumata
  • 2-3 foi de dafin
  • sare

Mod de preparare

Sarmalele cu afumatura, o alta varianta, Speli varza, desfaci foile, scoti nervurile mai tari si le tai bucati. Treci carnea si ceapa prin masina de tocat si pui totul intr-un castron,. Adaugi orezul spalat si scurs, cimbrul si doua linguri de pasta de tomate. Condimentezi cu sare si piper dupa gust si omogenizezi bine compozitia.
Iei cu lingura carne si asezi pe foile de varza. Rulezi si introduci varza la capete. Dupa ce termini sarmalele, toci varza si asezi pe fundul vasului in care fierb. Se fierb aproximativ 30 de minute dupa care se baga la cuptor. Se pune peste varza tocata cateva felii de costita sau slanina afumata, foile de dafin si se aseaza sarmalele una langa alta, strans. Se pune restul costitei si se continua cu sarmale.
Se acopera cu varza tocata, diluezi in apa doua linguri de pasta de tomate si torni deasupra. Acoperi totul cu apa si le introduci la cuptor pentru doua ore. Se adauga apa din cand in cand deoarece vor scadea.


Evident, si sarmalele cu afumatura sunt cele mai bune cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc