Sarmale cu afumatura, mancare traditionala cu carne de porc, "updatata" cu fumatura.
Sarmalele cu afumatura, o alta varianta, Speli varza, desfaci foile, scoti nervurile mai tari si le tai bucati. Treci carnea si ceapa prin masina de tocat si pui totul intr-un castron,. Adaugi orezul spalat si scurs, cimbrul si doua linguri de pasta de tomate. Condimentezi cu sare si piper dupa gust si omogenizezi bine compozitia.
Iei cu lingura carne si asezi pe foile de varza. Rulezi si introduci varza la capete. Dupa ce termini sarmalele, toci varza si asezi pe fundul vasului in care fierb. Se fierb aproximativ 30 de minute dupa care se baga la cuptor. Se pune peste varza tocata cateva felii de costita sau slanina afumata, foile de dafin si se aseaza sarmalele una langa alta, strans. Se pune restul costitei si se continua cu sarmale.
Se acopera cu varza tocata, diluezi in apa doua linguri de pasta de tomate si torni deasupra. Acoperi totul cu apa si le introduci la cuptor pentru doua ore. Se adauga apa din cand in cand deoarece vor scadea.
Evident, si sarmalele cu afumatura sunt cele mai bune cu smantana.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEram in cautarea unei retete de prajitura cu branza pentru acest week-end. Vroiam sa fie ceva cu blat pufos si visine. Cand...
Prajitura turnata cu branza si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii