Sarmale cu afumatura

Sarmale cu afumatura, mancare traditionala cu carne de porc, "updatata" cu fumatura.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmale cu afumatura

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 3 cepe mari
  • 3 linguri de orez
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura cimbru
  • 2-3 kg varza murata
  • piper
  • 300 g costita afumata
  • 2-3 foi de dafin
  • sare

Mod de preparare

Sarmalele cu afumatura, o alta varianta, Speli varza, desfaci foile, scoti nervurile mai tari si le tai bucati. Treci carnea si ceapa prin masina de tocat si pui totul intr-un castron,. Adaugi orezul spalat si scurs, cimbrul si doua linguri de pasta de tomate. Condimentezi cu sare si piper dupa gust si omogenizezi bine compozitia.
Iei cu lingura carne si asezi pe foile de varza. Rulezi si introduci varza la capete. Dupa ce termini sarmalele, toci varza si asezi pe fundul vasului in care fierb. Se fierb aproximativ 30 de minute dupa care se baga la cuptor. Se pune peste varza tocata cateva felii de costita sau slanina afumata, foile de dafin si se aseaza sarmalele una langa alta, strans. Se pune restul costitei si se continua cu sarmale.
Se acopera cu varza tocata, diluezi in apa doua linguri de pasta de tomate si torni deasupra. Acoperi totul cu apa si le introduci la cuptor pentru doua ore. Se adauga apa din cand in cand deoarece vor scadea.


Evident, si sarmalele cu afumatura sunt cele mai bune cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Sirop din muguri de brad
1
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Aperitiv tort, cu oua si lactate
Bucataras.RO

Aperitiv tort, cu oua si lactate

Suntem în Săptămâna Albă, avem dezlegare la ouă și la produse lactate, așa că pentru Lăsata Secului de...

Aperitiv tort, cu oua si lactate
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola