Sarmale cu carne de porc in foi de varza

Pentru sarmale cu carne de porc in foi de varza ceapa se curata si se spala; 75 g se inabusa in 25 g untura si 25 ml apa, iar cea ramasa se taie marunt.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • marar verde - 1 legatura
  • varza alba proaspata - 2
  • 5 kg
  • orez - 100 g
  • bors/sare de lamaie - 500 ml/3 g
  • ceapa - 125 g
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • untura - 75 g
  • carne de porc - 250 g
  • carne de vita - 150 g
  • costita afumata - 75 g
  • ardei gras - 125 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • cimbru
  • foi de dafin
  • piper boabe si macinat
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale cu carne de porc in foi de varza ceapa se curata si se spala; 75 g se inabusa in 25 g untura si 25 ml apa, iar cea ramasa se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati, se toaca cu masina impreuna cu ceapa inabusita. Orezul se alege de impuritati, se spala, se opareste si se raceste cu apa. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ardeiul gras se curata, se spala, se taie felii. Varza alba se curata, se spala, se opareste, se aleg foile; restul se taie fin. Costita afumata se spala, se taie fasii. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Borsul se fierbe si se strecoara. Carnea si ceapa tocata se amesteca cu orez, sare si piper. Din aceasta compozitie se portioneaza sarmale. Se iau foi de varza taiata, 50 g ardei gras si se aseaza de jur-imprejur, lasandu-se mijlocul liber.

Sosul se prepara astfel: restul de ceapa se inabusa in 50 g untura si 50 ml apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, cimbru, piper boabe, foi de dafin, marar verde, rosii si sare. Sosul format se fierbe cu bors sau sare de lamaie 5 minute si se adauga peste sarmale. Deasupra, se aseaza un rand de varza tocata fin, restul de ardei gras si se fierbe cca 45 minute. Se adauga costita afumata si se continua fierberea inca 15 minute.

Sarmalele cu carne de porc in foi de varza se serveste calde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Dovleac copt asezonat cu seminte de susan
Bucataras.RO

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan

De sezon;) Și tare bunnn, eu l-am ocolit mulți ani, dar anul ăsta am redescoperit dovleacul ;) O bunatate, dulce sau...

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola