Sarmale cu carne de porc in foi de varza

Pentru sarmale cu carne de porc in foi de varza ceapa se curata si se spala; 75 g se inabusa in 25 g untura si 25 ml apa, iar cea ramasa se taie marunt.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • marar verde - 1 legatura
  • varza alba proaspata - 2
  • 5 kg
  • orez - 100 g
  • bors/sare de lamaie - 500 ml/3 g
  • ceapa - 125 g
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • untura - 75 g
  • carne de porc - 250 g
  • carne de vita - 150 g
  • costita afumata - 75 g
  • ardei gras - 125 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • cimbru
  • foi de dafin
  • piper boabe si macinat
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale cu carne de porc in foi de varza ceapa se curata si se spala; 75 g se inabusa in 25 g untura si 25 ml apa, iar cea ramasa se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati, se toaca cu masina impreuna cu ceapa inabusita. Orezul se alege de impuritati, se spala, se opareste si se raceste cu apa. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ardeiul gras se curata, se spala, se taie felii. Varza alba se curata, se spala, se opareste, se aleg foile; restul se taie fin. Costita afumata se spala, se taie fasii. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Borsul se fierbe si se strecoara. Carnea si ceapa tocata se amesteca cu orez, sare si piper. Din aceasta compozitie se portioneaza sarmale. Se iau foi de varza taiata, 50 g ardei gras si se aseaza de jur-imprejur, lasandu-se mijlocul liber.

Sosul se prepara astfel: restul de ceapa se inabusa in 50 g untura si 50 ml apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, cimbru, piper boabe, foi de dafin, marar verde, rosii si sare. Sosul format se fierbe cu bors sau sare de lamaie 5 minute si se adauga peste sarmale. Deasupra, se aseaza un rand de varza tocata fin, restul de ardei gras si se fierbe cca 45 minute. Se adauga costita afumata si se continua fierberea inca 15 minute.

Sarmalele cu carne de porc in foi de varza se serveste calde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc