Sarmale cu carne de pui in foi de varza

Pentru sarmale cu carne de pui in foi de varza puiul se trece prin flacara si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se scot cotoarele de la varza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 600 g
  • varza alba murata - 1
  • 8 kg
  • ceapa - 100 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • orez - 75 g
  • costita afumata - 50 g
  • cimbru
  • sare si piper dupa gust
  • rosii proaspete/conserva - 250 g/125 g

Mod de preparare

Pentru sarmale cu carne de pui in foi de varza puiul se trece prin flacara si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se taie fin. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe pe jumatate in apa cu sare. Rosiile proaspete se oparesc, se decojesc, se taie jumatati. Costita se taie cuburi. Ceapa se inabusa in ulei cu 50 ml apa, se raceste, se amesteca cu carnea si se da prin masina de tocat. Carnea tocata se amesteca cu orez, sare si piper. Compozitia rezultata se infasoara in foi de varza. Sarmalele astfel preparate se aseaza una langa alta intr-o cratita, peste un strat de varza tocata, astfel incat mijlocul sa ramana gol. Apoi se completeaza cu varza tocata fin si costita, astfel incat sarmalele sa fie acoperite. Deasupra se presara cimbru, se adauga pasta de tomate, boia si necesarul de apa fiarta. Vasul se acopera si se introduce la cuptor la foc moderat. Dupa 20-30 de minute se adauga rosiile si se continua fierberea.

Sarmalele cu carne de pui in foi de varza se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu iaurt
1
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Aluat pizza
2
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Frunze de vita oparite
3
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Parteneri
Quiche cu dovlecei si feta
Bucataras.RO

Quiche cu dovlecei si feta

O bunatate mare, va garantez! Un blat sfaramicios care se topeste in gura si-o umplutura intr-o combinatie extrem de...

Quiche cu dovlecei si feta
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise