Sarmale cu carne de vita in foi de varza

Pentru sarmale cu carne de vita in foi de varza se spala varza, se scot cotoarele, se spun separat foi pentru sarmale, iar restul se taie fin.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 400 g
  • varza alba murata - 2
  • 2 kg
  • ceapa - 150 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • orez - 75 g
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • cimbru
  • piper boabe
  • piper macinat si sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale cu carne de vita in foi de varza se spala varza, se scot cotoarele, se spun separat foi pentru sarmale, iar restul se taie fin. Orezul se alege de impuritati si se fierbe pe jumatate in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala (75 g) si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala si se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu 75 g de ceapa. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper macinat, orez, 50 ml apa si se imparte in bucati. Sarmalele se ruleaza pe fiecare foaie de varza (avand grija sa rulam capetele spre interior). Se aseaza una peste alta in cratita peste stratul de varza tocata fin, astfel incat mijlocul cratitei sa ramana gol. Mijlocul se umple cu varza tocata fin, cu care se acopera si ultimul strat de sarmale. Deasupra se presara cimbrul. Ceapa tocata marunt (75 g) se inabusa in untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga boia de ardei dulce, piper boabe, pasta de tomate si se fierb 3 minute. Acest sos se toarna peste sarmale, dupa care se completeaza cu apa. Sarmalele se fierb la foc moderat 35-40 minute, apoi se pun rosiile deasupra si se introduc la cuptor cca 30 minute.

Sarmalele cu carne de vita in foi de varza se servesc calde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Salata orientala
Bucataras.RO

Salata orientala

Salata orientala
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!