Pentru sarmale cu carne de vita in foi de varza se spala varza, se scot cotoarele, se spun separat foi pentru sarmale, iar restul se taie fin.
Pentru sarmale cu carne de vita in foi de varza se spala varza, se scot cotoarele, se spun separat foi pentru sarmale, iar restul se taie fin. Orezul se alege de impuritati si se fierbe pe jumatate in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala (75 g) si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala si se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu 75 g de ceapa. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper macinat, orez, 50 ml apa si se imparte in bucati. Sarmalele se ruleaza pe fiecare foaie de varza (avand grija sa rulam capetele spre interior). Se aseaza una peste alta in cratita peste stratul de varza tocata fin, astfel incat mijlocul cratitei sa ramana gol. Mijlocul se umple cu varza tocata fin, cu care se acopera si ultimul strat de sarmale. Deasupra se presara cimbrul. Ceapa tocata marunt (75 g) se inabusa in untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga boia de ardei dulce, piper boabe, pasta de tomate si se fierb 3 minute. Acest sos se toarna peste sarmale, dupa care se completeaza cu apa. Sarmalele se fierb la foc moderat 35-40 minute, apoi se pun rosiile deasupra si se introduc la cuptor cca 30 minute.
Sarmalele cu carne de vita in foi de varza se servesc calde.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii