Sarmale cu carne de vita in foi de varza

Pentru sarmale cu carne de vita in foi de varza se spala varza, se scot cotoarele, se spun separat foi pentru sarmale, iar restul se taie fin.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 400 g
  • varza alba murata - 2
  • 2 kg
  • ceapa - 150 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • orez - 75 g
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • cimbru
  • piper boabe
  • piper macinat si sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale cu carne de vita in foi de varza se spala varza, se scot cotoarele, se spun separat foi pentru sarmale, iar restul se taie fin. Orezul se alege de impuritati si se fierbe pe jumatate in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala (75 g) si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala si se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu 75 g de ceapa. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper macinat, orez, 50 ml apa si se imparte in bucati. Sarmalele se ruleaza pe fiecare foaie de varza (avand grija sa rulam capetele spre interior). Se aseaza una peste alta in cratita peste stratul de varza tocata fin, astfel incat mijlocul cratitei sa ramana gol. Mijlocul se umple cu varza tocata fin, cu care se acopera si ultimul strat de sarmale. Deasupra se presara cimbrul. Ceapa tocata marunt (75 g) se inabusa in untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga boia de ardei dulce, piper boabe, pasta de tomate si se fierb 3 minute. Acest sos se toarna peste sarmale, dupa care se completeaza cu apa. Sarmalele se fierb la foc moderat 35-40 minute, apoi se pun rosiile deasupra si se introduc la cuptor cca 30 minute.

Sarmalele cu carne de vita in foi de varza se servesc calde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))
Bucataras.RO

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))

Gyros-ul, prietenul cel mai bun al serilor de bumtzi-bumtzi impodobite pe alocuri cu betzii de poveste si prieteni de club ce...

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise