Se curata carnea de pielite, se taie felii si se da prin masina de tocat impreuna cu cepele curatate si cartofii curatati si spalati in mai multe ape.
Se curata carnea de pielite, se taie felii si se da prin masina de tocat impreuna cu cepele curatate si cartofii curatati si spalati in mai multe ape. Se adauga orezul ales si spalat, se sareaza si se pipereaza, apoi se omogenizeaza cu o lingura de bulion sau cateva rosii taiate felii si curatate de pielite.
Varza acra se lasa in apa rece o ora, se desface foaie cu foaie, se inlatura partea alba si se foloseste doar partea moale. Se umplu sarmale, se pun intr-un vas adanc in care s-a asezat deja un strat de varza tocata si felii subtiri si sorici. Deasupra sarmalelor se pune un alt strat de varza tocata, se acopera cu apa calda si se tin pe foc mic. Dupa ce dau in clocot, sarmalele se pun sa scada la cuptor. Se adauga o lingura de untura la fiert, pentru ca grasimea de porc inmoaie varza si face sarmalele mai
gustoase.
Daca se foloseste varza dulce, aceasta se desface foaie cu foaie, se opareste zece minute in apa care clocoteste si se scoate pe o farfurie. Cind foile de varza s-au racit, se inlatura partea alba si se foloseste numai foaia subtire. Sarmalele acestea se fierb cu bors acru si se coloreaza cu rosii taiate felii sau cu o lingura mare de bulion.
Sarmalele se servesc calde, cu smantana si mamaliguta fierbinte.
Alte retete romanesti:
Tocanita de pui Ciorba radauteana Ciorba de burta
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaPentru ca ieri a fost ziua mea si nu am avut timp suficient pentru chestii migaloase, am ales sa-mi fac un tort la rece, cu...
Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finettiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii