Sarmale cu varza dulce

Se oparesc foile de varza in apa clocotita cu sare. Se lasa apoi la scurs. Se toaca varza ramasa, se amesteca impreuna cu ardeiul tocat cubulete, ceap

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 18 frunze de varza alba
  • sare
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 400 gr carne tocata
  • 1 ou
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri mustar
  • piper
  • 1 morcovi
  • 100 gr telina
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml supa de legume

Mod de preparare

Se oparesc foile de varza in apa clocotita cu sare. Se lasa apoi la scurs. Se toaca varza ramasa, se amesteca impreuna cu ardeiul tocat cubulete, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate marunt. Se adauga carnea tocata, oul, pesmet, mustar si condimentele. Se umplu foile de varza cu umplutura, apoi se impacheteaza bine. Se taie cuburi morcovii si telina si se prajesc sarmalele in ulei incins impreuna cu legumele. Se toarna supa, se acopera cu cun capac si se lasa la inabusit 45 de minute.


Sarmelele se serevsc cu piure de cartofi si sosul in care s-au gatit.
Alte retete culinare:
Friptura de vita la cuptor
Ardei umpluti
Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc