Sarmale din Ormansag

Se taie slanina cubulete, ceapa marunt, iar ficatul si garful cuburi, usturoiul se zdrobeste. Slanina se prajeste in untura, carnea si ficatul se dau

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 20 de sarmale: 500 g carne de porc
  • 2 kg varza acra
  • 100 g de porc afumat
  • fiert
  • 20 frunze varza murata
  • 200 g ficat de porc
  • 2 cepe rosii
  • 150 g slanina afumata
  • 2 catei de usturoi
  • 150 g orez
  • 400 ml smantana
  • 120 g untura
  • sare
  • piper macinat
  • 50 g faina
  • boia dulce
  • maghiron
  • 2 oua

Mod de preparare

Se taie slanina cubulete, ceapa marunt, iar ficatul si garful cuburi, usturoiul se zdrobeste. Slanina se prajeste in untura, carnea si ficatul se dau prin masina de tocat. Se indeparteaza nervurile frunzelor de varza, orezul se caleste putin si se inabusa pe jumatate.

Cubuletele de slanina se prajesc, in untura rezultata se caleste ceapa si ficatul, se adauga carnea de porc tocata, orezul, garful, se condimenteaza cu boia, sare, piper, maghiran si usturoi, se leaga compozitia cu ou. Umpltura se pune in foile de varza si se ruleaza. Doua treimi din varza taiata marunt se pune pe fundul vasului, peste care se aseaza sarmalele care se acopera cu varza taiata ramasa, se adauga apa si se lasa totul la fiert. Se ingroasa cu smantana amestecata cu faina, se da din nou in clocot.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia