Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul fiert, bulion, cimbrul, piperul si sarea. Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata si
Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul fiert, bulion, cimbrul, piperul si sarea. Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata si se amesteca pana se leaga. Compozitia se imparte in portii de circa 40 gr si se ruleaza in foile de varza. Capetele ruloului se introduc in interior. Sarmalele, atfel preparate, se asaza una langa alta, intr-un vas, in care s-a pus in prealabil un strat subtire de varza taiata astfel incat mijlocul sa ramana gol. Printre randurile de sarmale se pune putin ulei, cimbru si piper. Interiorul ramas gol, se umple cu varza tocata. deasupra se mai pune un strat de varza, se adauga apa cat sa le acopere si se toarna apoi sucul de rosii. Se fierb la foc mic, pe aragaz, circa 40 de minute si se introduc la cuptor penru inca o ora.
Sarmalele se servesc cu mamaliguta.
Alte retete culinare:
Ciulama de ciuperci
Curcan umplut
Rulada de porc
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii