Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul fiert, bulion, cimbrul, piperul si sarea. Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata si
Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul fiert, bulion, cimbrul, piperul si sarea. Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata si se amesteca pana se leaga. Compozitia se imparte in portii de circa 40 gr si se ruleaza in foile de varza. Capetele ruloului se introduc in interior. Sarmalele, atfel preparate, se asaza una langa alta, intr-un vas, in care s-a pus in prealabil un strat subtire de varza taiata astfel incat mijlocul sa ramana gol. Printre randurile de sarmale se pune putin ulei, cimbru si piper. Interiorul ramas gol, se umple cu varza tocata. deasupra se mai pune un strat de varza, se adauga apa cat sa le acopere si se toarna apoi sucul de rosii. Se fierb la foc mic, pe aragaz, circa 40 de minute si se introduc la cuptor penru inca o ora.
Sarmalele se servesc cu mamaliguta.
Alte retete culinare:
Ciulama de ciuperci
Curcan umplut
Rulada de porc
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii