Pentru sarmale in foi de varza cu carne de vita si porc se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se taie fin. Orezul se alege de impuritati.
Pentru sarmale in foi de varza cu carne de vita si porc se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se taie fin. Orezul se alege de impuritati si se spala; jumatate se fierbe in apa cu sare. Ceapa se curata si se spala; 50 g se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu restul de ceapa. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orez, 50 ml apa, sare si piper. Compozitia obtinuta se imparte in bucati si se ruleaza fiecare in cate o foaie de varza; capetele ruloului se introduc in interior. Sarmalele se aseaza in cratita, una langa alta, peste stratul de varza tocata fin. Mijlocul vasului ramane gol si se umple cu restul de varza tocata, care va acoperi sarmalele. 50 g ceapa se inabusa in untura cu 100 ml apa, se adauga boia, pasta de tomate diluata in apa, piper boabe si se fierb 5 minute. Sosul obtinut se adauga la sarmale, completandu-se cu zeama de varza sau apa necesara fierberii. Sarmalele se fierb la foc moderat 35-40 minute. Se adauga rosii si se continua fierberea 30 minute la cuptor.
Sarmale in foi de varza cu carne de vita si porc se servesc calde.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaPentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in alimentatie proteina. Din punctul meu de vedere, cel mai...
Pleurotus paneOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii