Sarmale in foi de varza cu carne de vita si porc

Pentru sarmale in foi de varza cu carne de vita si porc se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se taie fin. Orezul se alege de impuritati.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc 250 g
  • carne de vita - 150 g
  • ceapa - 125 g
  • untura - 75 g
  • orez - 100 g
  • varza alba murata - 2
  • 2 kg
  • pasta de tomate - 50 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • cimbru - 2 g
  • sare
  • piper
  • piper boabe dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale in foi de varza cu carne de vita si porc se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se taie fin. Orezul se alege de impuritati si se spala; jumatate se fierbe in apa cu sare. Ceapa se curata si se spala; 50 g se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu restul de ceapa. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orez, 50 ml apa, sare si piper. Compozitia obtinuta se imparte in bucati si se ruleaza fiecare in cate o foaie de varza; capetele ruloului se introduc in interior. Sarmalele se aseaza in cratita, una langa alta, peste stratul de varza tocata fin. Mijlocul vasului ramane gol si se umple cu restul de varza tocata, care va acoperi sarmalele. 50 g ceapa se inabusa in untura cu 100 ml apa, se adauga boia, pasta de tomate diluata in apa, piper boabe si se fierb 5 minute. Sosul obtinut se adauga la sarmale, completandu-se cu zeama de varza sau apa necesara fierberii. Sarmalele se fierb la foc moderat 35-40 minute. Se adauga rosii si se continua fierberea 30 minute la cuptor.

Sarmale in foi de varza cu carne de vita si porc se servesc calde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Crema catalana
2
Creme

Crema catalana

Trebuie să recunosc că îmi place mult mai mult decât crema de zahăr ars şi mi se pare desertul perfect de iarnă –...

Crema catalana
Sos espagnole
3
Sosuri albe

Sos espagnole

Se prepara o supa consome de vita (cu legume pt aroma). Se caleste o lingura de faina in 40 g unt, cand este blond-brun se...

Sos espagnole
Guacamole  - Reteta video
4
Mancaruri cu legume

Guacamole - Reteta video

Astazi iti arat un preparat usor, ce are la baza avocado si care merge de minune cu niste nachos sau cu niste foi de...

Guacamole - Reteta video
Jeleu de fructe
5
Budinci

Jeleu de fructe

Pentru jeleu de fructe se pun pe foc visinile spalate si curatate de samburi, impreuna cu apa si zahar; dupa 3-4min, se da la...

Jeleu de fructe
Parteneri
Pizza Margherita
Bucataras.RO

Pizza Margherita

Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

Pizza Margherita
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii