Sarmale in foi de varza cu carne de vita si porc

Pentru sarmale in foi de varza cu carne de vita si porc se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se taie fin. Orezul se alege de impuritati.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc 250 g
  • carne de vita - 150 g
  • ceapa - 125 g
  • untura - 75 g
  • orez - 100 g
  • varza alba murata - 2
  • 2 kg
  • pasta de tomate - 50 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • cimbru - 2 g
  • sare
  • piper
  • piper boabe dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale in foi de varza cu carne de vita si porc se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se taie fin. Orezul se alege de impuritati si se spala; jumatate se fierbe in apa cu sare. Ceapa se curata si se spala; 50 g se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu restul de ceapa. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orez, 50 ml apa, sare si piper. Compozitia obtinuta se imparte in bucati si se ruleaza fiecare in cate o foaie de varza; capetele ruloului se introduc in interior. Sarmalele se aseaza in cratita, una langa alta, peste stratul de varza tocata fin. Mijlocul vasului ramane gol si se umple cu restul de varza tocata, care va acoperi sarmalele. 50 g ceapa se inabusa in untura cu 100 ml apa, se adauga boia, pasta de tomate diluata in apa, piper boabe si se fierb 5 minute. Sosul obtinut se adauga la sarmale, completandu-se cu zeama de varza sau apa necesara fierberii. Sarmalele se fierb la foc moderat 35-40 minute. Se adauga rosii si se continua fierberea 30 minute la cuptor.

Sarmale in foi de varza cu carne de vita si porc se servesc calde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))
Bucataras.RO

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))

Gyros-ul, prietenul cel mai bun al serilor de bumtzi-bumtzi impodobite pe alocuri cu betzii de poveste si prieteni de club ce...

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise