Sarmale in foi de vita

Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat apoi se amesteca intr-o farfurie adanca cu un cartof si doua cepe mari trecute prin masina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne de vaca
  • 500 gr carne de porc
  • 1 ou
  • verdeata tocata
  • 1 cartof crud
  • 2 cepe mari
  • sare
  • piper macinat
  • 4 rosii decojite sau
  • 2 linguri de bulion
  • 1 ceasca de orez
  • 40- 50 frunze de vita crude sau murate

Mod de preparare

Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat apoi se amesteca intr-o farfurie adanca cu un cartof si doua cepe mari trecute prin masina. Peste amestec se pune bulion sau se taie cateva rosii decojite, se adauga verdeata tocata fin si orezul ales si spalat in mai multe ape. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust si se omogenizeaza. Piperul poate fi inlocuit cu menta pisata.

Foile de vita se lasa la desarat in apa calda un sfert de ora, dupa care li se rup coditele si se fac cu ele sarmale. Pe fundul unei oale se pun cateva frunze de vita sau cateva felii de rosii, se aseaza sarmalele in straturi si se acopera cu o crenguta de leustean si cateva felii de rosii fara pielite. Se umple oala cu apa calda, atat cat sa acopere putin sarmalele, se lasa pe foc mic si se fierb doua ore.

Frunza de vita proaspata se opareste cu bors, apoi se foloseste. La fiert se pune apa indoita cu bors. Daca nu sunt destul de grase, se pun la fiert cu putin ulei. Sarmalele se pot pastra de pe o zi pe alta.

Se servesc calde, cu smantana deasupra si cu mamaliguta fierbinte.

Alte retete:

Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

Chiftele din dovlecei

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Cartofi gratinati
1
Mancaruri cu cartofi

Cartofi gratinati

Este o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.

Cartofi gratinati
Chiftele din conopida
2
Aperitive cu legume

Chiftele din conopida

Conopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...

Chiftele din conopida
Compot de cirese
3
Compoturi

Compot de cirese

Retete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.

Compot de cirese
Briose aperitiv cu legume si sunca presata
4
Aperitive cu legume

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Tort Dobos cu 10 foi
5
Torturi

Tort Dobos cu 10 foi

Aceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...

Tort Dobos cu 10 foi
Parteneri
Salata de boeuf de Craciun
Bucataras.RO

Salata de boeuf de Craciun

 Salata de boeuf este un preparat pe care multi romani aleg sa-l manance de Craciun si de Paste.

Salata de boeuf de Craciun
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia