Sarmale moldovenesti

Nu exista masa la Pasti sau la Craciun fara aceste sarmalute delicioase.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
medie
Sarmale moldovenesti

Ingrediente

  • 400 gr de carne de porc tocată
  • 300 gr de carne de vită tocată
  • 2 cepe
  • 2 pumni de orez
  • 3 linguri de bulion
  • 1,5 kg de varză murata
  • 200 gr costita afumata
  • cimbru uscat
  • piper macinat
  • suc de rosii
  • 1 legatură de mărar

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in putin ulei, la foc mic si intr-un vas acoperit, pana cand devine sticloasa. Se adauga orezul ce a fost trecut printr-un jet de apa rece si 1 lingura de bulion. Se lasa la foc mic 2 minute, amestecand mereu. Se adauga o lingura de bulion si se mai lasa pe foc 2 minute. Intr-un castron se pune carnea, impreuna cu ceapa si orezul cu bulion calite mai devreme, piper macinat,mararul tocat marunt si sare dupa gust.Se amesteca bine. Dupa ce ati pregatit carnea, desprindeti frunzele de varza de pe cotor, taiati nervurile mai groase, puneti foaia de varza in palma, luati carne cu o lingura si rulati foaia de varza in jurul carnii, avand grija sa acoperiti cu varza si capetele sarmalutei, pentru a nu iesi carnea. Sarmalutele astfel pregatite se pun intr-o cratita destul de incapatoare, una langa alta, in forma circulara. Pe fundul cratitei puneti 2-3 frunze intregi de varza. Dupa ce terminati de facut un strat de sarmale, puneti deasupra lor suc de rosii si cateva bucati de afumatura. Continuati apoi cu inca un strat de sarmale, apoi afumatura si din nou sarmale, pana cand le terminati. Deasupra ultimului strat de sarmale puneti un strat de 1 cm de varza tocata marunt si imprastiati suc de rosii si cimbrul uscat. Completati cu apa pana cand aceasta depaseste cu cativa cm sarmalele. Se acopera cratita si se pune la fiert la foc mic. Se verifica din cand in cand sa nu scada prea mult apa si se completeaza cand este nevoie. Dupa aceea se da focul mic si se mai lasa pana cand sunt gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos