Sarmale sarbesti

Sarmalele sarbesti sunt excelente in combinatie cu ardei iute si/sau smantana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sarmale sarbesti

Ingrediente

  • un kg carne de porc
  • 300 g afumatura
  • 3 cepe
  • un morcov
  • 100 g orez
  • 400 g bulion concentrat de ardei capia
  • varza acra
  • ardei iuti
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se caleste ceapa taiata cubulete si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. se lasa 10 minute sa se umfle orezul si apoi se trage de pe foc si se combina cu varza tocata. Se potriveste gustul de sare si piper si se infasoara sarmalele.
In vasul de cuptor se pun in straturi sarmalele, afumatura, ardeii iuti si bulionul de ardei capia, cimbrul. Se toarna apa pana la jumatatea sarmalelor si se dau la cuptor pentru doua ore la foc mic.


Sarmalele sarbesti se servesc calde, impreuna cu ardei iute si/sau smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori