Sarmale sarbesti

Sarmalele sarbesti sunt excelente in combinatie cu ardei iute si/sau smantana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sarmale sarbesti

Ingrediente

  • un kg carne de porc
  • 300 g afumatura
  • 3 cepe
  • un morcov
  • 100 g orez
  • 400 g bulion concentrat de ardei capia
  • varza acra
  • ardei iuti
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se caleste ceapa taiata cubulete si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul. se lasa 10 minute sa se umfle orezul si apoi se trage de pe foc si se combina cu varza tocata. Se potriveste gustul de sare si piper si se infasoara sarmalele.
In vasul de cuptor se pun in straturi sarmalele, afumatura, ardeii iuti si bulionul de ardei capia, cimbrul. Se toarna apa pana la jumatatea sarmalelor si se dau la cuptor pentru doua ore la foc mic.


Sarmalele sarbesti se servesc calde, impreuna cu ardei iute si/sau smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc